Windows 11'de oyun performansı azaldı

yiyitc5

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
gtx 980 ekran kartı
asus rog strix b550f gaming
ryzen 5 3600
32gb ram
Windows 11 LTSC sürümü kullanıyorum. Nisan gibi sıfırdan kurulum yaptım ve sorunsuz kullanıyordum şu son 1 aya kadar.
Son 1 aydır performans sorunları geç açılma oyunlarda programlarda crash yeme gibi sorunlarka karşılaşıyorum. Bir onarım yapabilir miyim sisteme yoksa sıfırdan bir format mı atmam lazım acaba?

Sistem özelliklerinizi paylaşır mısınız? Ayrıca oyunlarınız çöküyorsa oyunun dosyalarında crash dosyası düşer. O dosyayı da paylaşırsanız neyden kaynaklı olduğunu daha net anlayabiliriz.

Windows 11 LTSC sürümü kullanıyorum. Nisan gibi sıfırdan kurulum yaptım ve sorunsuz kullanıyordum şu son 1 aya kadar.
Son 1 aydır performans sorunları geç açılma oyunlarda programlarda crash yeme gibi sorunlarka karşılaşıyorum. Bir onarım yapabilir miyim sisteme yoksa sıfırdan bir format mı atmam lazım acaba?

Sistem parçalarınız Windows 11 ile optimize edilmiş değil 10 ile daha çok performans alırsın.

Sistem parçalarınız Windows 11 ile optimize edilmiş değil 10 ile daha çok performans alırsın.
1. Olarak adam daha sistem özelliklerini söylememiş. Yani LTSC kullanıyor diye illa sistemi kötü olacak diye bir şey yok. 2. olarak işletim sistemi değiştirerek performans artacağını sanmıyorum. Bunlar sistemin özelliklerine bağlı. Yani işletim sistemi değiştirerek 1 tane oyunda 200 FPS alıyor ise Windows 10'a geçerse 1000 FPS mi alacak?

İşletim sistemi düşürerek performans artıyorsa bizlerde 7 veya XP kullanalım rahat 20000 FPS alırız artık.

1. olarak adam daha sistem özelliklerini söylememiş. Yani LTSC kullanıyor diye illa sistemi kötü olacak diye bir şey yok. 2. olarak işletim sistemi değiştirerek performans artacağını sanmıyorum. Bunlar sistemin özelliklerine bağlı. Yani işletim sistemi değiştirerek 1 tane oyunda 200 FPS alıyor ise Windows 10'a geçerse 1000 FPS mi alacak?

İşletim sistemi düşürerek performans artıyorsa bizlerde 7 veya XP kullanalım rahat 20000 FPS alırız artık.

1. adam sistem özellikleri söylemiş iyi baksaydın görürdün
GTX 980 ekran kartı.
ASUS ROG STRIX B550F Gaming.
Ryzen 5 3600.
32 GB RAM
İki sistemi kötü demiyorum Windows 10 ile ekran kartı daha çok perfomanslı olur
Ve çok boş yapıyorsun.

1. adam sistem özellikleri söylemiş iyi baksaydın görürdün
GTX 980 ekran kartı.
Ryzen 5 3600.
32 GB RAM
İki sistemi kötü demiyorum Windows 10 ile ekran kartı daha çok perfomanslı olur
Ve çok boş yapıyorsun.
Ben boş yapmıyorum sen çok yanlış yazım yapmışsın. İşletim sistemi değiştirerek FPS artışı olmuyor şunu anlamanız lazım.

Söylemiş demişsiniz de adam açıklamasına yazmış konunun içine yazmamış.

1. adam sistem özellikleri söylemiş iyi baksaydın görürdün.
GTX 980 ekran kartı.
Ryzen 5 3600.
32 GB RAM.
İki sistemi kötü demiyorum Windows 10 ile ekran kartı daha çok perfomanslı olur.
Ve çok boş yapıyorsun.

Ryzen 7 3800X.
GTX980.
32 GB RAM.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı