Windows 11 kullanıyorum. Valorant ve FACEIT Secure Boot istiyor. 4 ay önce Secure Boot açtığımda bilgisayarı servise göndermek zorunda kalmıştım. Ekte bilgisayarımda UEFI desteği var gözüküyor ama bilgisayar bir daha teknik servislik olur mu diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Windows 11 kullanıyorum. Valorant ve FACEIT Secure Boot istiyor. 4 ay önce Secure Boot açtığımda bilgisayarı servise göndermek zorunda kalmıştım. Ekte bilgisayarımda UEFI desteği var gözüküyor ama bilgisayar bir daha teknik servislik olur mu diye korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Hocam imzalanmamış önyükleyicilerin açılmasını engelliyor. Ayrıca Windows UEFI boot bölümlemelerine müdahale yapılmasını engelliyor. Bu sayede sistem bütünlüğü sağlanmış oluyor. Aynı zamanda petya gibi boot sectionlarına müdahale ederek sistemi kilitleyen ve ana işletim sistemine ve dosyalara erişimi engelleyen fidye yazılımları da bu şekilde engellemiş oluyor.
Yani size kalmış bilgisayarın açılma hızını veya bilgisayarın FPS'ni falan düşürmüyor , çok bir şeye etki etmiyor isterseniz yapın isterseniz yapmayın 2 durumda da sıkıntı olmaz.