Windows 11'de ShareX'in klasör izinleri bozuldu

MEMOtr51

Kilopat
Daha fazla  
RAM
XPG 8GB (4x8GB) Gammix D30 Kırmızı DDR4 3200MHz CL16
SSD veya HDD modeli
Adata 512GB XPG SX8200 Pro m2 SSD2
Ekran kartı
Asus ROG STRİX GTX1660SUPER
Anakart
Asus B450pro gaming
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600
25 Kasım günü sabah saat 10 civarları tatlı tatlı Baldur's Gate 3 oynuyordum, mod kurmak istedim. Vortex isimli mod manager'ı indirdim. Benden bilgisayara Microsoft Windows Desktop Runtime - 6.0.26 (X64) kurmamı istedi, ben de kurdum. Hatırladığım kadarıyla benden PC'yi yeniden başlatmamı istemişti. Aynı zamanda arka planda birikmiş Windows güncelleştirmeleri vardı (çok fazla yoktu, 1-2 tane). Yeniden başlattım ve "güncelleştirmeler yükleniyor" tarzı siyah bir ekranda kaldı. Bekliyorum, açılmıyor, ben de tekrar yeniden başlatma tuşuna bastım. Sonra tekrar aynı yerde kaldı, ben de tekrar yeniden başlatma tuşuna bastım. İşte sonra mavi ekran yedim ve uzunca bir süre PC'yi açamadım. Sanırım aldığım hata buydu: system32\logfiles\srt\srttrail.txt. Daha bir şeyler denedim ve system32\winload.efi hatası aldım. Tam pes etmiş, dosyalarımı, verilerimi kaybetmenin üzüntüsüne kendimi kaptırmışken bilgisayar açıldı. Nasıl yaptığımı hiçbir şekilde anlamadım.

Ama bunun tekrar olabileceği fikri beni korkuttu ve bilgisayarı sıfırlamaya, en baştan USB ile kurmaya karar verdim. Bütün verilerimi HDD ve 2. SSD'ye yedekledim (1. SSD sistemin kurulu olduğu). Daha sonra ISO dosyası indirip Rufus ile USB'yi hazırladım. PC'yi tekrar kurdum. Ondan sonra belli bir süre sıkıntı olmadı. Windows 11 Pro key'i aldım, onu etkinleştirdim vs. Daha sonra 2. SSD ve HDD'de silinemeyen boş klasörler fark ettim (yıllardır vardı, ama o an tekrar gözüme çarptı). Ben de silmenin yolunu aradım ve GitHub'tan garip bir program indirdim (RightClickTools). Bununla yetkiyi üzerime aldım ve klasörü sildim.

Daha sonra Baldur's Gate 3'ü yükledim ve tekrar Vortex'i denemek istedim, sorun çıkardı. Şu an ne olduğunu hatırlamıyorum (inanılmaz uykum vardı) ama arama geçmişimde o aralar araştırdığım şey buymuş: "Program Files klasörünün izinleri yükseldi." Sonra tekrar baştan PC'yi kurmak istedim. Ancak Dosya Gezgini'nde disklerim üzerindeki anahtar simgesi dikkatimi çekti. Bütün bu olanlar olmadan önce bilgisayarımda böyle bir şey yoktu. Ben de bunun BitLocker ile şifrelenen disklerde olduğunu öğrendim ve BitLocker hakkında korkunç şeyler okuduktan sonra kaldırmaya karar verdim.

3 diskinde şifrelemesini "BitLocker'ı Yönet" (Denetim Masası) yerinden kaldırdım. Sonra Rufus üzerinden USB hazırlarken "BitLocker otomatik cihaz şifrelemesini devre dışı bırakın" seçeneğini seçtim. Windows'u tekrar kurdum. Sonra OneDrive, yapmak istediğim bir şeyi engellediği için gıcık oldum ve sildim. Sonuç olarak masaüstü klasörüm gitti. Tek bulabildiğim çözüm olarak bilgisayarı ayarlardan sıfırladım. Sıfırlarken, bulut üzerinden Windows indir seçeneğini seçtiğimi hatırlıyorum. Tekrar PC açılınca SSD'de o kilit sembolünü yine gördüm ve BitLocker'ı tekrar kapattım. Bir sıkıntı kalmadı gibi geldi, ben de sonunda uyudum (12 saat).

İşte şimdi de Steam'den ShareX programını indirdim ama yine izin muhabbeti karşıma çıktı. Artık çok sıkıldım. SS aldım ancak Technopat hata veriyor. Bu yüzden Imgur'a yükledim.

Son düzenleyen: Moderatör:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı