Windows 11'de tarih ve saat duruyor

Mhg3436

Hectopat
Yer
Türkiye, İstanbul , Silivri
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
AMD Ryzen 5 5600
Asus RTX 4060
Asus Prime A520M-K
Corsair 8 GB 3200 mhz (2x)
Bitfenix Flow 600+ 80 Tempered Glass 3.0 Usb Port
Kingston 1 TB M.2 Ssd 3500MB okuma
LG 24GN60R - B 144 hz Full HD IPS Gaming Monitör
Meslek
Öğrenci
Arkadaşlar, sistemim Win 11. diyelim akşam kapatıyorum PC'yi 23.00'da. Sabah bir açıyorum tarih dünün tarihi saat de kapattığım saatten Max 1,2 saat ilerlemiş şekilde açılıyor. Her zaman ayarlardan eşitlemem gerekiyor. Ne yapmam lazım?

Otomatik eşitleme diye bir ayar vardı sanırım her açtığında internetten saati güncelliyordu bir dene.
Linux kullandığım için ayarın adını tam hatırlamıyorum.

Otomatik eşitleme diye bir ayar vardı sanırım her açtığında internetten saati güncelliyordu bir dene.
Linux kullandığım için ayarın adını tam hatırlamıyorum.

Hocam o manuel oluyor, ayarlara gidip kendin basıyorsun. Win de başka öyle şey yok.

Öncelikle Tarih ve saat ayarını açın:
  1. Sağ alttaki tarih ve saate sağ tıklayın.
  2. Tarih ve saati ayarla kısmına girin.

Şimdi aşağıdaki yöntemleri deneyin:
  • Saat dilimini (UTC+03:00) İstanbul olarak ayarlayın.
  • Saati otomatik olarak ayarla kısmını açık hâle getirin.
  • Ek ayarlar bölümündeki "Şimdi eşitle" butonuna basın.

Son olarak aşağıdaki yöntemi deneyin:
  1. Aynı şekilde Tarih ve saat konumundayken İlgili bağlantılar > Ek saatler > Internet Saati konumuna gidin.
  2. Ayarları değiştire basın.
  3. "İnternet saat sunucusuyla eşitle" kısmının tikli olduğundan emin olun.
  4. Sunucuyu time.windows.com olarak ayarlayın ve "Şimdi güncelleştir" butonuna tıklayın.

Umarım sorununuz çözülmüştür.

Hocam o manuel oluyor, ayarlara gidip kendin basıyorsun. Win de başka öyle şey yok.

Son düzenleme:
Tarih ve saat bios piline bağlıdır. Bios pilinizin ömrü tükenmiş olabilir. Bios ayarlarınızda problem olmuş olabilir. Son ihtimal anakart hatası. Bazı laptoplarda bios pili yoktur bunun yerine batarya o görevi görür bataryanız ölü ise ondan da olabilir.

Hocam kasa.

Hocam dediğiniz şeyler bende de yapılı.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…