Windows 11'de tasarım ve mantık hataları

Goxarius

Kilopat
Merhabalar,

Böyle bir konuyu neden açtığımı inanın bilmiyorum ama artık bu işletim sistemi benim moralimi bozmaya başladı.

Öncelikle tasarım hatalarından bahsetmek istiyorum;

UI güzel dursun diye işlevsel olan her şeyi halı altı yapar gibi gizli yerlere koymuşlar. Ben yazılım ile uğraşan birisiyim ve bir klasöre sağ tıklamam gerektiğinde şununla karşılaşıyorum;
1650708551728.png

Bu sekmede işime yarayan hiçbir şey yok. Bu açılan pencere bildiğiniz orangutan zekasında olanlar için kısayol butonları. Oysa halı altına süpürdükleri yer olan "Diğer seçenekleri göster" bağlantısına tıklarsak asıl ulaşmam gereken yere gidebiliyorum;

1650708634197.png

Gidiyorum gitmesine de gördüğüm en çirkin tasarım ile tekrar karşılaşıyorum. Bu ekran w10da süregelen çirkin tasarımın halı altına süpürmüş "bakın bunu kaldırmaya totomuz yemedi buraya sıkıştırdık" hali ve rezil bir tasarıma sahip. Tasarımı da geçtim bu ekrana ulaşabilmek için ekstra bir şeyler yapmam bir tuşa basmam gerekiyor oysa windows 10da hiçbir şey yapmama gerek yoktu.

-----

Diğer bir konuya gelirsek program iconlarının ortada olmasını çok matah bir olay gibi anlattılar oysa bu da bir diğer tasarım hatası. Zira ortada olan butonlar ek programlar açıldığında sağa sola genişliyor. Bu da aslında tıklaman gereken programın bir önceki hatırladığın yerde olmadığı anlamına geliyor. Tabii bu sorunu menüyü sola yaslayarak çözmek mümkün ama matah bir olay değil.
1650708881094.png

----

Neden?
Bakın ses ve internet butonlarının üstüne geldiğimde hover effect bu şekilde görünüyor
1650708931337.png

Ancak yukarı ok ve dokunmatik kısmına gidersem bu şuna dönüyor
1650708948831.png

-----

Birileri çıkıp -> "Yahu derde bak" gibi bir cümle kurabilir bu sorun için ama milyar dolarlık bir şirketten bahsediyoruz sizce de Windows 11 aşırı baştan savma durmuyor mu?

Bu konuya gördüğünüz tasarım ve mantık hatalarını gönderebilir misiniz? Ben de keşfettikçe ekleme yapacağım.

Son düzenleme:
Merhabalar,

Böyle bir konuyu neden açtığımı inanın bilmiyorum ama artık bu işletim sistemi benim moralimi bozmaya başladı.

Öncelikle tasarım hatalarından bahsetmek istiyorum;

UI güzel dursun diye işlevsel olan her şeyi halı altı yapar gibi gizli yerlere koymuşlar. Ben yazılım ile uğraşan birisiyim ve bir klasöre sağ tıklamam gerektiğinde şununla karşılaşıyorum;
Eki Görüntüle 1368171

Bu sekmede işime yarayan hiçbir şey yok. Bu açılan pencere bildiğiniz orangutan zekasında olanlar için kısayol butonları. Oysa halı altına süpürdükleri yer olan "diğer seçenekleri göster" bağlantısına tıklarsak asıl ulaşmam gereken yere gidebiliyorum;

Eki Görüntüle 1368172

Gidiyorum gitmesine de gördüğüm en çirkin tasarım ile tekrar karşılaşıyorum. Bu ekran Windows 10'da süregelen çirkin tasarımın halı altına süpürmüş "bakın bunu kaldırmaya totomuz yemedi buraya sıkıştırdık" hali ve rezil bir tasarıma sahip. Tasarımı da geçtim bu ekrana ulaşabilmek için ekstra bir şeyler yapmam bir tuşa basmam gerekiyor oysa Windows 10'da hiçbir şey yapmama gerek yoktu.

-----

Diğer bir konuya gelirsek program iconlarının ortada olmasını çok matah bir olay gibi anlattılar oysa bu da bir diğer tasarım hatası. Zira ortada olan butonlar ek programlar açıldığında sağa sola genişliyor. Bu da aslında tıklaman gereken programın bir önceki hatırladığın yerde olmadığı anlamına geliyor. Tabii bu sorunu menüyü sola yaslayarak çözmek mümkün ama matah bir olay değil.
Eki Görüntüle 1368178

----

Neden?
Bakın ses ve internet butonlarının üstüne geldiğimde hover effect bu şekilde görünüyor.
Eki Görüntüle 1368181
Ancak yukarı ok ve dokunmatik kısmına gidersem bu şuna dönüyor.
Eki Görüntüle 1368182

-----

Birileri çıkıp -> "yahu derde bak" gibi bir cümle kurabilir bu sorun için ama milyar dolarlık bir şirketten bahsediyoruz sizce de Windows 11 aşırı bastan savma durmuyor mu?

Bu konuya gördüğünüz tasarım ve mantık hatalarını gönderebilir misiniz? Ben de keşfettikçe ekleme yapacağım.

Hocam şimdi şöyle söyleyeyim, Windows 11 bana göre hala beta yani test aşamasında ama Microsoft nihai sürümü çok erken getirdi. Çok fazla bug hatalar mevcut. Tasarım konusuna gelirsek evet cidden hoş değil işimizi daha çok kolaylaştırması gerekirken zorlaştırıyor yeni Vista vakası yolda ben size diyeyim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 11 bence olmadı ya, Microsoft bu konuda başarısız oldu bana göre. Erken çıkararak en büyük hatayı yaptılar ve şimdi de düzeltemiyorlar. Vista gibi tarihin tozlu sayfalarına kaldırılacak bir işletim sistemine döndü. Windows 11'den sonra çıkacak olanlara bakmayı tercih edeceğim şahsen.

Kilit ekranındaki pil simgesi Windows 10'dan kalma, saat tam ortalı değil. Ses düzey karıştırıcına ve güç seçeneklerine ulaşmak zorlaştırılmış. Ayarlara girdiğimizde sol üstteki kullanıcı profil resmi bazen keskinleştirilmiş şekilde gözükebiliyor. Bu yeni sağ tık menüsündeki diğer seçenekler gereksiz olmuş. Windows Güvenliği'ne ilk girişte takılma olabiliyor. Windows 11 Update, Windows 10'da olduğu gibi hala buglu aynı sürücüyü iki kez kurmaya çalışıyor. Microsoft Store hala sorunlu. Artık temiz kurulumla Windows 11'e geçildiğinde "Dosyaları yalnızca bu bilgisayara kaydet seçeneği" kaldırılmış OneDrive artık ilk kurulumda aktif oluyor. Daha onlarca hata var. Windows 10'a makyaj yapıp Windows 11 diye çıkarmışlar.

56.png

78.png

Saatteki saniyeyi kaldırmaları ve sürükle bırak ile dosya açma olayını kaldırmaları bile başlı başına bir geçmeme sebebi. Hiç öyle 3. parti uygulamalarla falan oluyor demeyin, işletim sistemi native olarak bu özelliği sunmuyorsa bana göre kullanışsızdır. Sırf yeni diye bir işletim sistemini kullanmak yanlış, işlevsellik sağlaması çok daha önemli bana göre.

Bildirim panelini açtığımız butonu kaldırmaları da saçma. Saatin üstüne tıklayarak bildirimlere erişiyoruz.

Bildirim panelini açtığımız butonu kaldırmaları da saçma. Saatin üstüne tıklayarak bildirimlere erişiyoruz.
Katılıyorum.

Ek olarak hızlı ayarlar tuşuna neden wifi-ses butonuna ortak tıklayarak erişiyoruz ki? Ne alaka? Örneğin gece ışığı açacağım bunu bulmak için wifi ve ses butonuna tıklayacağımı hayatta düşünmem.

Windows 11'e geçmeyin arkadaşlar 1 aydır kullanıyordum sıkıldığım için Windows 10'a geçtim bir de ne göreyim bilgisayar o kadar zorlanıyormuş ki FPS birden fırlayıverdi.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı