Merhabalar,
Böyle bir konuyu neden açtığımı inanın bilmiyorum ama artık bu işletim sistemi benim moralimi bozmaya başladı.
Öncelikle tasarım hatalarından bahsetmek istiyorum;
UI güzel dursun diye işlevsel olan her şeyi halı altı yapar gibi gizli yerlere koymuşlar. Ben yazılım ile uğraşan birisiyim ve bir klasöre sağ tıklamam gerektiğinde şununla karşılaşıyorum;
Eki Görüntüle 1368171
Bu sekmede işime yarayan hiçbir şey yok. Bu açılan pencere bildiğiniz orangutan zekasında olanlar için kısayol butonları. Oysa halı altına süpürdükleri yer olan "diğer seçenekleri göster" bağlantısına tıklarsak asıl ulaşmam gereken yere gidebiliyorum;
Eki Görüntüle 1368172
Gidiyorum gitmesine de gördüğüm en çirkin tasarım ile tekrar karşılaşıyorum. Bu ekran Windows 10'da süregelen çirkin tasarımın halı altına süpürmüş "bakın bunu kaldırmaya totomuz yemedi buraya sıkıştırdık" hali ve rezil bir tasarıma sahip. Tasarımı da geçtim bu ekrana ulaşabilmek için ekstra bir şeyler yapmam bir tuşa basmam gerekiyor oysa Windows 10'da hiçbir şey yapmama gerek yoktu.
-----
Diğer bir konuya gelirsek program iconlarının ortada olmasını çok matah bir olay gibi anlattılar oysa bu da bir diğer tasarım hatası. Zira ortada olan butonlar ek programlar açıldığında sağa sola genişliyor. Bu da aslında tıklaman gereken programın bir önceki hatırladığın yerde olmadığı anlamına geliyor. Tabii bu sorunu menüyü sola yaslayarak çözmek mümkün ama matah bir olay değil.
Eki Görüntüle 1368178
----
Neden?
Bakın ses ve internet butonlarının üstüne geldiğimde hover effect bu şekilde görünüyor.
Eki Görüntüle 1368181
Ancak yukarı ok ve dokunmatik kısmına gidersem bu şuna dönüyor.
Eki Görüntüle 1368182
-----
Birileri çıkıp -> "yahu derde bak" gibi bir cümle kurabilir bu sorun için ama milyar dolarlık bir şirketten bahsediyoruz sizce de Windows 11 aşırı bastan savma durmuyor mu?
Bu konuya gördüğünüz tasarım ve mantık hatalarını gönderebilir misiniz? Ben de keşfettikçe ekleme yapacağım.