Windows 11'de tek bir retail key birden fazla bilgisayarda kullanılabilir mi?

Daha fazla  
Elimde SağlamLisans adlı siteden aldığım bir Retail key bulunuyor. Bu keyi aynı anda masaüstü bilgisayarım ve laptopumda kullanabilir miyim?

Key hangi Microsoft hesabı ile eşleştiyse o hesabı diğer PC'de açarsanız key otomatik aktifleşir.
Otomatik aktifleşmedi, az önce kendim elle girdim ve öyle aktifleşti. Yani anladığım kadarıyla birden fazla bilgisayarda aynı retail keyi kullanabiliyoruz, sağ olun cevabınız için.

Elimde SağlamLisans adlı siteden aldığım bir Retail key bulunuyor. Bu keyi aynı anda masaüstü bilgisayarım ve laptopumda kullanabilir miyim?

Kullanılır,
Oem/retail fark etmez.
Aynı OEM ile 6,
Retail ile 14 etkinleştirme yaptım.
Tamamen Microsoft'a baglı.
2. PC de kullanmak istiyorsan;
Hata kodu alırsan,
Sonu;
08/20 ile biterse key aktif, Microsoft etkinleştirme aranarak 1 kereye mahsus manuel etkinleştirme yapılır.
03/60 olursa key bloke/etkinleştirilemez.
67 donanım degiştirirsen manuel etkinleştirilir.
Keyin son 5 karakterini atarsan Free paylasılan keylerden mi bakarım?
Çünkü satıcılar Free paylasılan aktif keyleride satabiliyor.
Böyle 2 tane bulduk.
Şu an 1200 Home Retail,
130 Pro Retail Free var, dün konrol yaptığımda…

Son düzenleme:
Kullanılır,
Oem/retail fark etmez.
Aynı OEM ile 6,
Retail ile 14 etkinleştirme yaptım.
Tamamen Microsoft'a baglı.
Retail key ile yapmanızı anladım ama OEM keyi nasıl farklı sistemlerde kullanabildiniz? Bildiğim kadarıyla anakarta gömülü oluyor OEM keyler.

Retail key ile yapmanızı anladım ama OEM keyi nasıl farklı sistemlerde kullanabildiniz? Bildiğim kadarıyla anakarta gömülü oluyor OEM keyler.

OEM keyler, PC üreticilerine verilen ve ürettigi PClere yüklediği keylerdir.
Bunlar yüklendiği zaman Microsoft'a bildirilerek keyler Microsoft TARAFINDAN KİLİTLENİR.
OEM bunlardır.
İnternetteki OEM'ler Microsoft kilitleyene kadar kullanırsın, oem/retail fark etmez.
Microsoft ve partnerler OEM key satmaz,
Retail(perakende) satar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…