Rehber Windows 11'de uygulama indirmeden ekran kaydı nasıl alınır?

Merhaba, bugün 2 yolla nasıl Windows bilgisayarda basitçe ekran kaydı alınır onu gösterdim. Ek uygulamalar işlemci tüketimi ve filigran gibi sorunlar yaratabiliyor. Bunu zaten herkes biliyor demeyelim zararı olmaz.
1. yöntem: Ekran alıntısı aracını kullanarak.
Adım 1: Ekran alıntısı aracını açın ve video kamerası simgesine tıklayın.

Adım 2: "yeni tuşuna tıklayın ve yakalamak istediğiniz alanı fare ile seçin.
Adım 3: Başlangıç tuşuna tıklayın ve 3 saniye geri sayımdan sonra kayıt başlar. Mikrofon simgesi ile mikrofon açıp kapatılabilir. Kayıt sırasında kayıt kontrol paneli kayıtta görünmez.
2. yöntem:
Bu çok bilinen bir yöntem.
Windows 10 veya 11 cihazımızda gamebar etkin ise, Windows + g tuşlarına basıyoruz.

Açılan pencerede 3. butona basarak kayıt başlatılabilir. Bu yöntemi 1. yöntemin aksine oyunları kaydetmek için de kullanabilirsiniz.

Windows sürümünüz ne acaba? 11 LTSC'ye sahibim ve eski ekran alıntısı aracı var, kayıt yapmama izin vermiyor.

Ekstradan PrtSc tuşuna basınca gelen flyout ile de 1. yöntemdekini uygulayabilirsiniz.

Bu ekran kaydı en fazla 1 dakika mı kayıt yapıyor?
İki araçla da birkaç dakikalık videolar çekmişliğim var. Öyle bir sınırlama olduğunu sanmıyorum.

Windows sürümünüz ne acaba? 11 LTSC'ye sahibim ve eski ekran alıntısı aracı var, kayıt yapmama izin vermiyor.
LTSC sürümünde pre-installed olarak yer almayabilir. Yeni uygulama indirmeyi dener misiniz?

Ekstradan prtsc tuşuna basınca gelen flyout ile de 1. yöntemdekini uygulayabilirsiniz.

Evet o daha pratik, bazı bilgisayarlarda prtsc ile ekran alıntısı al kapalı onu açarsak bu yöntem daha kolay olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…