Windows 11'de uygulamalar geç açılıyor

ardayk

Picopat
Daha fazla  
Ekran kartı
Intel(R) Iris(R) Xe Graphics
İşlemci
11th Gen Intel(R) Core(TM) i5-1135G7 @ 2.40GHz...
Uygulamalar belli bir süre geç açılıyor, çoğu uygulamalarda hatta neredeyse hepsinde oluyor. Bazenleride görev yöneticisinde arka plan işlemleri kısmında gözüküyor 5 dakika sonra açılıyor. SSD/HDD vs. onunla alakalı olabilir mi? Laptop kullanıyorum. yaklaşık 1 yıla yakın "sistem yapılandırması-> önyükleme -> gelişmiş seçenekler -> işlemci sayısı" kısmını 1'den 8'e (en yükseğe) çekmiştim oyunlarda vs. daha fazla performans için. Onunla alakalı olabilir mi? (şu an 1'de)

videolu hali:

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

not: videoyu biraz geç başlattığım için kısa gözüküyor normalde biraz daha uzun sürüyor.
not: C diski toplam 475 GB ve 413 GB boş.

Dosya Ekleri

• Ekran görüntüsü 2025-07-26 134254.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-26 134254.png
    22,2 KB · Görüntüleme: 24
  • Ekran görüntüsü 2025-07-26 134457.png
    Ekran görüntüsü 2025-07-26 134457.png
    7,4 KB · Görüntüleme: 23
Hocam bende de böyle bir sorun vardı Windows'un her fonksiyonu yavaş açılıyordu ama HDD kullandığım içindi SSD'ye geçince böyle bir problemim kalmadı. Aslında videoda gösterdiğiniz programın açılma süresi normal gibi geldi bana bilgisizlik ediyorsam kusuruma bakmayın. Bazı bilgisayarlarda bazı programlar özellikle yavaş açılabiliyor, başka bilgisayarlarda öyle olmamasına rağmen. Oyunlardamı geç açılıyor? İşlemci sayısını 8'den 1'e çekmeyi deneyin bir de.

Hocam bende de böyle bir sorun vardı Windows'un her fonksiyonu yavaş açılıyordu ama HDD kullandığım içindi SSD'ye geçince böyle bir problemim kalmadı. Aslında videoda gösterdiğiniz programın açılma süresi normal gibi geldi bana bilgisizlik ediyorsam kusuruma bakmayın. Bazı bilgisayarlarda bazı programlar özellikle yavaş açılabiliyor, başka bilgisayarlarda öyle olmamasına rağmen. Oyunlardamı geç açılıyor? İşlemci sayısını 8'den 1'e çekmeyi deneyin bir de.
Başka bir sebepten bilgisayara format atmıştım sonrada değiştirmek istemedim işlemci sayısı şuan 1'de zaten hâlen aynı. Oyunlarda aynı şekilde geç açılıyor. Eskiden böyle değildi sanırım bilgisayarın fiziksel bileşenlerinden kaynaklanıyor olabilir bilgisayar bende olduğundan beri hiç içini açıp bakmadım, temizlik yapmadım ondan belki oluyor olabilir. Belki ısınmadan kaynaklı zarar görmüşte olabilir (soğutucu kullanıyorum genede biraz sicaklik oluyor bilgisayari zorladigimda)

Başka bir sebepten bilgisayara format atmıştım sonra da değiştirmek istemedim işlemci sayısı şu an 1'de zaten hâlen aynı. Oyunlarda aynı şekilde geç açılıyor. Eskiden böyle değildi sanırım bilgisayarın fiziksel bileşenlerinden kaynaklanıyor olabilir bilgisayar bende olduğundan beri hiç içini açıp bakmadım, temizlik yapmadım ondan belki oluyor olabilir. Belki ısınmadan kaynaklı zarar görmüşte olabilir (soğutucu kullanıyorum gene de biraz sicaklik oluyor bilgisayari zorladigimda)

Hocam mahalle bilgisayarcısı gibi hemen formata başvurmanızı önermek istemiyorum ama fiziksel bileşenlerden kaynaklandığı gibi yazılımsal sorunlardanda kaynaklanabiliyor bildiğiniz gibi. Sıcaklıklarınız 80 derecenin falan üstüne çıkmıyorsa bilelenlerinizin sıcaklıktan ötürü zarar görmüş ihtimali düşük. İçim rahat etsin diyorsanız sıcaklıkları kontrol edebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı