Windows 11'de uygulamalar ve oyunlar kendi kendine çöküyor

Riduigu

Hectopat
Daha fazla  
RAM
2x GSKILL 8GB Ripjaws V Siyah 3200MHz CL16 DDR4
SSD veya HDD modeli
WD 500GB Blue SN550 NVMe M.2 SSD
Ekran kartı
GIGABYTE GeForce RTX 3060 GAMING OC 12GB GDDR6 LHR
Anakart
GIGABYTE B550M S2H 5000MHz(OC) DDR4
İşlemci
AMD Ryzen 5 3600 MPK 3.6GHz 35MB
  • Windows sürümü: Windows 11 Pro 22621.1
Bilmediğim şekilde explorer.exe ve oyunlar kendi kendine bilmediğim sebepten yanıt vermiyor diyor kendini kapatıyor. Ekran kartı driverı DDU ile silip yeniden kurduğumda sorunlar azaldı ama bu problemleri hala yaşıyorum. CPU, GPU ve RAM kullanım değerlerinde problem yok.

Geri yükleme noktası var ise geri dönmeye çalışın yok ise Msconfig'den Güvenli Modda internet ile başlatın:

Ve son yüklediğiniz programları kaldırarak deneyin bir de. Tabii virüs taraması da yapmayı unutmayın.

Insider sürümü kullanıyorsun, ilgili sürüm notlarında buna benzer sorunlar listelenmiş mi, baktın mı?

Sistem özelliklerim parçalara kadar aynı kullanan arkadaşlarım var onlarda aynı sürümü kullanmakta fakat bir problemleri yok.

Program uzun zamandır kurmadım en son 31/05/2022 tarihinde Valorant kurmuşum. Geri yükleme tarihi düne ait.

Program uzun zamandır kurmadım en son 31/05/2022 tarihinde Valorant kurmuşum. Geri yükleme tarihi düne ait.
Dün böyle bir sorun yaşamadıysanız geri almayı deneyin en azından virüs taraması gibi basit işlemleri daha rahat yaparsınız.

Dün böyle bir sorun yaşamadıysanız geri almayı deneyin en azından virüs taraması gibi basit işlemleri daha rahat yaparsınız.

Bu sorunu 1 aydır yaşıyorum. Bir virüs taraması yapayım bir de kurduğum Regedit'leri bir temizleyeyim.

Sistem özelliklerim parçalara kadar aynı kullanan arkadaşlarım var onlarda aynı sürümü kullanmakta fakat bir problemleri yok.

Bu mantığa göre aynı sisteme ve aynı yazılıma sahip hiçbir makine sorun çıkarmamalı yani öyle mi? Aynı şeyi kullanan arkadaşların olabilir, onlar gelip buraya konu açmadıkça yokmuş gibi davranmak zorundayız, bu işler böyle yürür.

Diğer yandan, Olay Görüntüleyici sana ipucu verebilir.

Burada sürümde bir hata olacağını düşünmüyorum demek istedim ve sanırsam hatayı buldum. NVIDIA OpenGL driver hatası vermiş çökmeden önce her seferinde.

Bu sorunu 1 aydır yaşıyorum. Bir virüs taraması yapayım bir de kurduğum Regedit'leri bir temizleyeyim.
Burada sürümde bir hata olacağını düşünmüyorum demek istedim ve sanırsam hatayı buldum. NVIDIA OpenGL driver hatası vermiş çökmeden önce her seferinde.

Eki Görüntüle 1410072
Konu başındayken de demiştiniz DDU ile ekran kartı sürücülerini kaldırınca bir nebze düzeliyor diye. Sisteminize uygun olmayan bir sürümü kuruyor olabilirsiniz daha düşük ekran kartı sürümünü deneyin. Diğer devam eden sorunlar için de arkadaşın dediği gibi Olay Görüntüleyicisini takip edin. Ayrıca regedit ile de oynamayın regedit makinanın temeli zaten.

Eki Görüntüle 1410072

Sistemde var olandan daha fazla GPU belleği talep edildiğini söylüyor bu kayıt, doğru grafik kartı sürücülerinin yüklenmemiş olmasından tut da nVidia CP'de hatalı ayarlar yapılmasına varana kadar çok seçenek olabilir. Grafik kartı sürücülerinin uyumluluğu bile sorun olabilir. Sürücülerde sorun olmadığından emin olduktan sonra BIOS üzerinden AMD dahili GPU belleğini yükseltmeyi deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…