Merhabalar, iyi forumlar. Geçenlerde bilgisayarımı açtığımda Winload. EFI hatası aldım. Bahsi geçen hatayı biliyorsunuzdur. İlgili tuşlara basıp, komut istemine girip hatayı çözebiliyorsunuz ya da format USB'si kullanarak. Ancak anlamadığım bir şekilde benim bilgisayarımda bunlar işe yaramıyor. Komut istemine gireceğim tuşlara bastığımda ekran kendini yeniler gibi bir hareket yapıyor fakat bir tepki vermiyor.
Format USB'si denediğim zamanda da USB'den boot edilemiyor ilginç bir şekilde. Dizüstü bilgisayarımın hard diskini takarak açabiliyorum bilgisayarımı sadece. İşletim sistemi seçme yeri geliyor ve kendi işletim sistemimi seçtiğimde sorunsuzca kendi diskimin içine girebiliyorum ve Windows sorunsuz çalışıyor fakat dizüstü bilgisayarımın hard diski ile bağlantıyı kesince aynı hatayı almaya devam ediyorum. Tahminimce dizüstü bilgisayarımdaki hard diskin Winload.efi dosyalarını kullanarak sorunsuzca boot ediyor sistem kendini. Dizüstü bilgisayarı da ailecek kullandığımız için bize gerekiyor o yüzden bilgisayarımdaki hatayı en kısa sürede çözmem lazım. Bu hatayı nasıl çözerim? Her ayrıntıyı vermek için uzun uzun yazıp vaktinizi aldım kusura bakmayın.
Aldığım hata bu şekilde. Dediğim gibi, dizüstü bilgisayarımın harddiskini çıkarınca bu hatayı alıyorum. Alltaki kısayol tuşlarına bastığımda da ilgili sekmelere giremiyorum.