Windows 11'de Winload. EFI hatası

Makaleler
1
Daha fazla  
Merhabalar, iyi forumlar. Geçenlerde bilgisayarımı açtığımda Winload. EFI hatası aldım. Bahsi geçen hatayı biliyorsunuzdur. İlgili tuşlara basıp, komut istemine girip hatayı çözebiliyorsunuz ya da format USB'si kullanarak. Ancak anlamadığım bir şekilde benim bilgisayarımda bunlar işe yaramıyor. Komut istemine gireceğim tuşlara bastığımda ekran kendini yeniler gibi bir hareket yapıyor fakat bir tepki vermiyor.

Format USB'si denediğim zamanda da USB'den boot edilemiyor ilginç bir şekilde. Dizüstü bilgisayarımın hard diskini takarak açabiliyorum bilgisayarımı sadece. İşletim sistemi seçme yeri geliyor ve kendi işletim sistemimi seçtiğimde sorunsuzca kendi diskimin içine girebiliyorum ve Windows sorunsuz çalışıyor fakat dizüstü bilgisayarımın hard diski ile bağlantıyı kesince aynı hatayı almaya devam ediyorum. Tahminimce dizüstü bilgisayarımdaki hard diskin Winload.efi dosyalarını kullanarak sorunsuzca boot ediyor sistem kendini. Dizüstü bilgisayarı da ailecek kullandığımız için bize gerekiyor o yüzden bilgisayarımdaki hatayı en kısa sürede çözmem lazım. Bu hatayı nasıl çözerim? Her ayrıntıyı vermek için uzun uzun yazıp vaktinizi aldım kusura bakmayın.

Sistemim:

• CPU: AMD Ryzen 3 1200 3.1GHz(With stock cooler)
  • Motherboard: Gigabyte A320M-S2H
  • RAM: PNY XLR8 16 GB (2x8GB) DDR4 3200MHz CL16
  • GPU: Galax NVIDIA GeForce GTX 1050 Ti 4 GB 128Bit GDDR5
  • SSD: Team MP33 512 GB 1700/1400MB/s NVMe PCI-e M.2
  • Case: Aerocool CS102 400W

Son düzenleyen: Moderatör:
SSD sorunu olabilir. SSD/BIOS uyumsuzluğu olabilir. BIOS güncel mi?
Recep Abi, bilgisayarı topladığımda BIOS güncellemesi yapmıştım ve sanırım 4-5 ay önceye tekabül ediyor.
SSD sorunu olabilir. SSD/BIOS uyumsuzluğu olabilir. BIOS güncel mi?
Recep Abi, bilgisayarı topladığımda BIOS güncellemesi yapmıştım ve sanırım 4-5 ay önceye tekabül ediyor.

Aldığım hata bu şekilde. Dediğim gibi, dizüstü bilgisayarımın harddiskini çıkarınca bu hatayı alıyorum. Alltaki kısayol tuşlarına bastığımda da ilgili sekmelere giremiyorum.

Dosya Ekleri

• IMG_20211115_121035.jpg
    115,7 KB · Görüntüleme: 130
Son düzenleme:

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…