Windows 11'deki yenilikler

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Anakart: MSI B550M PRO-VDH WIFI DDR4 AM4
İşlemci: AMD Ryzen 7 5700X 3.4GHZ 36MB AM4 65W
Ekran Kartı: Inno3D RTX3070 Twin x2 8GB 256Bit GDDR6(LHR)
Ram: Crucial Ballistix 16GB (2x8) 3200MHz DDR4 CL16

Monitör: MSI 27" OPTIX 165HZ, 1MS Curved Gaming Monitor
Klavye: Cooler Master CK550 V2 Red Switch
Mouse: Logitech G502 Hero
Kulaklık: Logitech G733
Meslek
Esport Manager
Selamlar. Dün gece itibarıyla Windows 11 geliştirici sürümüne geçmiş bulunuyorum. Elimde boşta duran bir hard disk vardı. Onun üzerine kurulum yapıp kullanmaya başladım. İkinci nesil bir işlemci eşliğinde Windows 11 kullanıyorum ve henüz bir sorun yaşamadım.

1.PNG

Geliştirici sürümü olmasıyla birlikte kullanım ile ilgili birkaç sorun yok değil. Örnek vermem gerekirse ben çift monitör kullanan birisiyim. Görev çubuğu ikinci ekranda şu anda düzgün çalışmıyor. İlerleyen zamanlarda mutlaka düzelecektir.

2.PNG

Resimde gördüğünüz gibi Spotify simgesi yaptığım ayarlara göre aktif olduğu monitörde görünmesi gerekirken ikinci ekranımda görev çubuğu fonksiyonu tam olarak çalışmıyor. Çözüm araştırmalarım devam ediyor. Eğer çözüm hakkında bilginiz varsa paylaşırsanız çok mutlu olurum.
Yenile butonu:
Windows kullanıcısının bağımlılığı o masaüstüne döndüğünde 2-3 kez yenileye basmak... Artık garip bir yere gelmiş.

3.PNG

Önce yukarıdaki tuşa basıp ardından yenileye basabiliyoruz.

4.PNG

Kapsamlı bir kurcalama ve deneyimleme sürecine giriyorum. Alt nesil işlemci kullanan ve kurmaktan çekinen arkadaşlar ya da kurmayacak olan arkadaşların merak ettiği konular varsa yazarsa hızlı bir şekilde size geri dönüşlerimi yapabilirim.

Kullandığım sistem basitçe:
  • AMD Ryzen 3 2200G with Radeon Vega Graphics 3.50 GHz
  • 16,0 GB 3000MHz RAM
  • AMD Radeon Vega 8 Graphics 2 GB
  • 500GB Seagate Barracuda HDD

Forum konularında çok iyi değilim. Kısa süredir aktif şekilde forum kullanıyorum. İzlediğim yol, yazım yanlışları için şimdiden AF diliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Oyun performansı nasıl bir de nasıl geçtiniz hocam söyler misiniz bende upgradelemek istiyorum da. Bir de upgrade edince dosyalar kaybolmaz değil mi öyle biliyorum normalde.

Oyun performansın da düşüklük var mı hocam?
Çok fazla oyun kurmadım sadece gündelik kullanım için League of Legends kurdum. FPS'te neredeyse değişiklik yaşamadım Ortalama 150-160 FPS'te oynayabildim.

Oyun performansı nasıl bir de nasıl geçtiniz hocam söyler misiniz bende upgradelemek istiyorum da. Bir de upgrade edince dosyalar kaybolmaz değil mi öyle biliyorum normalde.
Çok fazla oyun kurmadım sadece gündelik kullanım için League of Legends kurdum. FPS'te bir sorun yok. 2 oyun oynadım sadece gayet akıcıydı. Donma, kasma ya da büyük bir düşük yoktu. 3-5 FPS düşüklüğü zaten gözle görülemeyen bir şey. O kadar da olsun. Insider programına grdiğiniz zaman geliştirici sürümünün açıklamasında Windows 11 kurulum yapılacağı yazıyordu. Onu seçtiğiniz zaman "Güncelleştirmeleri Denetle" butonuna bastığınız zaman Windows 11 güncellemesi direkt olarak inmeye başlıyor. Hazır kurulu sisteminize şu anda Windows 11 kurmanızı tavsiye etmem. Ama cevaba gelecek olursak hayır. Hiç bir dosyanız etkilenmiyor. Kaldığınız yerden kullanıma devam edebiliyorsunuz.

Oraya girdiğim zaman bilgisayarınız en düşük sistem gereksinimlerini karşılamıyor demekte fakat "başla" butonu aktif bir de bilgisayarımın özellikleri iyi durumda. Sizde de böyle miydi hocam?

Özelliklerim:

R3 1200.

16 GB 3200MHz (2x8) RAM.

GTX 1050 Ti Gaming X

480GB WD Blue SSD.

Oraya girdiğim zaman bilgisayarınız en düşük sistem gereksinimlerini karşılamıyor demekte fakat "başla" butonu aktif bir de bilgisayarımın özellikleri iyi durumda. Sizde de böyle miydi hocam?

Özelliklerim:

R3 1200.

16 GB 3200MHz (2x8) RAM.

GTX 1050 Ti Gaming X

480GB WD Blue SSD.
Bende de aynısını yazıyordu. Başla dediğin zaman sana 3 tane seçenek sunuyor. Geliştirme ve beta sürümlerinin açıklamasında Windows 11 ibaresi geçiyor olması gerekiyor. Geliştiriciyi seçip bu sürüme geçebilirsin.

Grafik tasarımcıyım. Şu an sorunsuz şekilde Adobe uygulamalarını kullanabiliyorum. Kullanılan RAM miktarı azalmış gibi ama temadan sanırım GPU'ya arada bir yükleniyor Windows.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı