Windows 11'den 10'a geçme

callmelua

Centipat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben Windows 11 kullanıyorum. Şimdi Windows 10 Pro falan yükleyeceğim. Dosyalarımın hepsini topladım, 1 klasöre attım. Bilgisayarımda bir adet SSD var, o da C diye geçiyor. O topladıgım klasörü C'ye attım. Formatlarsam, daha dogrusu Windows 10'u kurarken C'deki dosyalarım silinir mi, yani SSD'mdeki dosyalar? Rica etsem yardim eder misiniz? Teşekkürler, iyi formlar, sizleri bekliyorum.

Son düzenleyen: Moderatör:
Şuan ki sisteminiz C diskine kurulu ve format atacaksanız C diskini silmek zorundasınız. İki diske sahipseniz Sistemin kurulu olmadığı diske önemli dosyalarınızı atarsınız, format ekranında sadece C diskini silip içine sistemi kurarsınız olur biter. Tek diskiniz varsa diski ayırmanız gerekecek.

Format atmadan SSD diskini böl C ve D olmak üzere. D diskini yedek olarak kullan ve klasörünü oraya at, format atarken de C diskini sil. Windows10 kurunca da tekrar diskleri birleştirirsin böylelikle klasörüne zarar gelmez.

Format atarken C diskini silmen gerekiyor. Aygıt yöneticisinden D diskini oluşturup önemli dosyalarının yedeğini almanı tavsiye ederim. D diskini formattan sonra silebilirsin. Veya CD, DVD, USB bellek ya da taşınabilir HDD gibi aygıtlara da yedekleme yapabilirsin

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı