Yaklaşık 4 senedir Insider'ım. Bu süreç zarfında birçok önizleme yapısı deneyimleme fırsatı buldum.
Windows 11'i de ilk ön izleme sürümünden bu yana kullandım. Windows 11'i tanımlamam gerekirse 10'un makyajlı hali. Windows 10 için hazırlanan büyük Sun Valley güncellemesini 11 olarak lanse ettiler.
Tasarımsal olarak güzel değişiklikler içeriyordu. Örneğin; ayarlar, görev çubuğu ve sağ alt köşe, dosya gezgininde çok hoş değişiklikler yapılmıştı.
Gelin görün ki makyajlı Windows 10 olan Windows 11 beni artık hatalarından, eksiklerinden bezdirdi.
Sağ tıkın gereksiz büyüklüğü, Görev Yöneticisi'ni açmak için harcanan gereksiz efor, görev çubuğunda yer alan hantallık vb. tipte sorunlar eli yüzü düzgün 10'a geçmem için başlıca sebeplerden biri oldu.
Tabii, büyük hatalar bulunmuyor. Ancak 10'dan farksız olup da üstüne hata barındıran bir OS'u kullanmak yetti maalesef. Yukarıda bahsettiğim sorunlar küçük çaplı sorunlar.
Ayrıca geçmemdeki en büyük sebeplerden birisi, Windows 11 ile gelecek büyük yeniliklerin beni etkilememesiydi. Mesela Android desteği, Direct Storage beni etkilemiyor. Ama Android desteği isteyene, tercih edilmesi için büyük bir sebep.
Geçen de ABD için Android desteğini yayınlamışlardı. Yakında herkese açılır.
Sizlere tavsiyem, en az 1 sene sonra geçmeniz yönünde. Şimdilik Windows 10 ile devam edeceğim.