Windows 11'den 10'a geri dönüm

Makaleler
13
Yaklaşık 4 senedir Insider'ım. Bu süreç zarfında birçok önizleme yapısı deneyimleme fırsatı buldum.

Windows 11'i de ilk ön izleme sürümünden bu yana kullandım. Windows 11'i tanımlamam gerekirse 10'un makyajlı hali. Windows 10 için hazırlanan büyük Sun Valley güncellemesini 11 olarak lanse ettiler.

Tasarımsal olarak güzel değişiklikler içeriyordu. Örneğin; ayarlar, görev çubuğu ve sağ alt köşe, dosya gezgininde çok hoş değişiklikler yapılmıştı.

Gelin görün ki makyajlı Windows 10 olan Windows 11 beni artık hatalarından, eksiklerinden bezdirdi.

Sağ tıkın gereksiz büyüklüğü, Görev Yöneticisi'ni açmak için harcanan gereksiz efor, görev çubuğunda yer alan hantallık vb. tipte sorunlar eli yüzü düzgün 10'a geçmem için başlıca sebeplerden biri oldu.

Tabii, büyük hatalar bulunmuyor. Ancak 10'dan farksız olup da üstüne hata barındıran bir OS'u kullanmak yetti maalesef. Yukarıda bahsettiğim sorunlar küçük çaplı sorunlar.

Ayrıca geçmemdeki en büyük sebeplerden birisi, Windows 11 ile gelecek büyük yeniliklerin beni etkilememesiydi. Mesela Android desteği, Direct Storage beni etkilemiyor. Ama Android desteği isteyene, tercih edilmesi için büyük bir sebep.

Geçen de ABD için Android desteğini yayınlamışlardı. Yakında herkese açılır.

Sizlere tavsiyem, en az 1 sene sonra geçmeniz yönünde. Şimdilik Windows 10 ile devam edeceğim.

Son düzenleme:
Görev yöneticisini açmanın ne gibi bir eforu var tam olarak?

1-) Ctrl+Shift+ESC
veya
2-) Windows simgesine sağ tık, "Görev Yöneticisi" sol tık.

Eki Görüntüle 1215766
Ben ilk kombinasyonu hiç kullanmadığımdan bilmiyordum ta ki bundan birkaç ay öncesine kadar.

İkincisi, görev çubuğuna sağ tık yapmak bana çok pratik geliyor.

Sonuç olarak böyle bir özelliğin çıkartılmasını anlayamadım maalesef. Ben de görev yöneticisini görev çubuğuna ekleyerek sorunu çözdüm.

Alt + Tab yaptığımda herhangi bir tam ekran uygulamayı çökertmesi beni çıldırtmıştı ve şu an bir kere daha şans vereceğim Windows 11'e eğer ki hata olursa Windows 10'un 2025'e kadar yolu var.

15 Haziran'da W11'e tamamen geçen bunu beğenmedi.
Bu arada makyajlı konusunda biraz haklısınız çünkü Windows 10 ile 11'in NT altyapısı birebir aynı. Ancak şöyle bir komiklik var aslında Windows 10'un altyapısı da beğenmediğimiz Windows Vista olduğunu unutmamak gerek .

Ben geçtim.(ana bilgisayarımda.)Ve halen akıcı ve böyle kombinasyonlar kullanmadığım için sorun yaşamadım. 11 demeleri saçma ama makyaj yakışmış 10'a.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…