Windows 11'den Linux'a geçilir mi?

Mint kurmaya karar verdim bir sorum olursa sizi etiketleyeceğim teşekkürler.

Tekrar Windows 11'e dönmek istediğimde kolay olacak mı ayrıyeten Windows 11 ürün anahtarım silinmiş olur mu?
Ventoy ile kolayca Windows 11 kurulum flashı hazırlayabilirsin. Ürün anahtarın OEM ise silinmez. Değilse ürün anahtarını bir yere not etmeni öneririm.

Ventoy ile kolayca Windows 11 kurulum flashı hazırlayabilirsin. Ürün anahtarın OEM ise silinmez. Değilse ürün anahtarını bir yere not etmeni öneririm.

Ürün anahtarım direkt olarak anakarta lehimli diye biliyorum aldığımda etkinleştirilmişti.

Şu an Rufus aracılığıyla Mint Cinnamon'u USB belleğe yazdırdım kurulum için hazır ama hala karar veremedim geçmek konusunda @ensareis

Ürün anahtarım direkt olarak anakarta lehimli diye biliyorum aldığımda etkinleştirilmişti.
Emin olmak için yine de CMD'ye slmgr -dli yaz. Anahtarı görmek için de powershell "(Get-WmiObject -query ‘select * from SoftwareLicensingService’).OA3xOriginalProductKey" yaz.
Şu an Rufus aracılığıyla Mint Cinnamon'u USB belleğe yazdırdım kurulum için hazır ama hala karar veremedim geçmek konusunda @ensareis
Eğer denemek istiyorsan kurulum ekranına girip kurulumu başlatmadan Linux Mint'i deneyebilirsin. Ayrıca Windows'un yanına da kurabilirsin.

Alışman biraz zaman alabilir. Birde programların çoğu linux desteklemediğinden kuramadığın program ve oyunlar olabilir. Onun dışında geçebilirsin.

Hocam size tavsiyem windowsun yanına kurun. Linuxta yapamadığınız birşey olduğunda mecbur kalırsanız windowsa geçersiniz. İyice alıştıktan sonra windowsu kaldırabilirsiniz.

Windows'un yanına nasıl kuracağım öyle bir imkan varsa çok güzel ama bilgim yok.

Windows'un yanına nasıl kuracağım öyle bir imkan varsa çok güzel ama bilgim yok.
O kadarını hatırlamıyorum hocam, arkadaşlara sorarsanız yardımcı olacaklardır. Veya yeni konuda açabilirsiniz.

YouTube'da bayağı bir video var bununla alakalı. Linux Mint dualboot yazarak bu videoları bulabilirsin.

Şunu sormak istiyorum büyük ihtimalle sadece LoL ve TFT oynayacağım. Bu iki oyun da zaten büyük bir oyun değil açacağını düşünüyorum.

Linux'a geçilir mi diye sorduğuna göre Linux hakkında çok fazla bilgin yok. Geçme. Linux ilgi ister, araştırma ister. Başta güzel gelir ama sonra bunalırsın. Arabada otomatikten manuele geçmek gibi bir şey bu. Zevkli gelir başta ama trafik olunca küfür edersin. Özel bir kullanım yok ise geçmeye gerek görmüyorum.

Merak ediyorsan arkadaşların da dediği gibi yanına kur. Veya önce sanal makine kurup değişik dağıtımları dene.

Ha yok ben uğraşırım diyorsan geç. Oyunların optimizesi konusunda çok sıkıntı yaşamazsın eskisi gibi değil artık. At bir tane Ubuntu, öğren.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…