Windows 11'den Ubuntu'ya geçilmeli midir?

Geçebilirsiniz zira yaşanan gelişmeler ışığında Linux geleceğin ana akım işletim sistemi olma yoluna girdi yakın zamanda. Lakin şu an bir kıvama gelme süreci söz konusu. Bu geçişinizi 2022 Nisan ayında "Ubuntu 22.04 LTS" ile gerçekleştirirseniz oldukça sağlıklı olur. O zamana kadar bekleyemem derseniz Ubuntu 21.10'a geçiş yapabilirsiniz. Lakin "22.04 LTS" çıktıktan sonra LTS'den LTS'e şeklinde devam edin.👍

Alışma ve öğrenme süreci olacak doğal olarak. Linux'te oyunlar nasıl oynanır, alternatif yazılımlar vs. birçok başlık içerecek bu süreç.🙂

Bu konu size fayda sağlayacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
Ubuntu'dan ziyade Pop!_OS veya Linux Mint tavsiye ederim.

Biliyorum biraz geç oldu konu açılalalı ve benim bunu yazmam ama eğer bilgisayar 2 ekran kartlı ise bu ikisinde daima sorun yaşıyorum biliyorum Pop!_OS'un NVIDIA için özel ISO'su var ama çoğu dağıtıma göre uygulamaları 2. Ekran kartından çalıstırmaya çalışmak bayağ zor özellikle proton ile oynadıgınız oyununu NVIDIA ekran kartı ile açacaksanız...

Linux Mint'te ise kurulum bayağ işkence gibi... Sırf ekran kartından dolayı kurulum sırasında bayağ sıkıntı yaşıyorum...

Ama Ubuntu'da öyle bir sorun hiç yaşamadım ve uygulamaları NVIDIA ekran kartında çalıştırmak çok kolay sağ tıklayıp uygulamayı 2. Ekran kartı ile aç diyorsun sadece neyse okula gitmem lazım yazım yanlısı için özür dilerim...

Technopat Haberler

Geri
Yukarı