Windows 11'den Windows 10'a geçiş nasıl yapılır?

Uğraşmasına değmez, Windows 11 de kalın daha iyi zaten.

Ryzen 5 7500F ASUS 9060 XT 16 GB kart, ASUS B650M-R var. Windows 11 için herhalde uygundur ama Windows 11 önerilmiyor diye duymuştum. Önceki sistemimde Windows 10'a alıştım bu gözüme telefon gibi geldi.

Hocam sisteminiz gayet düzgün asla geçmeniz için sebep yok yani. Ayrıca arkadaşın verdiği program kendi kurmaz. Sadece ISO dosyasını kurmanıza yardım eder. O ISO dosyası inince çıkaracaksınız ve içindeki setup dosyasını açıp devam edeceksiniz ve her şeyi silecek. Diğer seçeneklere izin bile vermez. Uzun süren bir işlemle kuracaktır Windows 10'u ama uyumsuzluklar olabilir, mavi ekran, çökme gibi sorunlar da olabilir. O yüzden boşuna flash ile format atmanızı önermiyoruz. En sağlıklısı format olur. Fakat 10'a geçmeniz içinde pek neden yok. Bilgisayarınızda 5-10 FPS'e ihtiyacınız olduğunu sanmıyorum.

@Oxygen123

dostum diğer konulardaki mesajlarada emoji at istesen keyfineolmuyor böyle.bi beni buluyor böyleleri.

Son düzenleme:

Windows 11 kullanmayı deneyebilirm tabii ki sonuçta bugün Windows 10'a geçemezsem bir daha geçemem diye bir kural yok, ancak hani bir şeyler indiririm onlar silinir, tabii yedekleme olayını da öğrenirim, tek sorun 5-10 FPS'i çöpe atmak saçma olmaz mı?

En kötü Windows 10'u denersiniz destek bitince 11'e verileriniz silinmeden geçersiniz. Veya mantıklı mı bilmem ama Windows 10 LTSC kullanırsınız IOT sürümü 2032'ye kadar destek alıyor daha hafif ve resmi sürümü.

Hocam cümlenizden pek de bir şey anlamadım. Fakat öyle hani sistemi düşür, yükselt, düşür, yükselt sistem çorba olur zamanla. Windows zamanla zaten böyle yavaşlayan bir sistem. Geçip geçmemek size kalmış ama bunlara saatler harcayabiliyorsunuz zamanı geliyor. Bizde uğraşmayın yani değecek bir şey yok ortada ondan bahsediyoruz. Hele hele yakında desteği kesilecekken iyice değmiyor geçmek.

Eski sistem olsaydı neyse ama Windows 10'a geçerken 1 saati bile bulmuyor.

Eski sistem olsaydı neyse ama Windows 10'a geçerken 1 saati bile bulmuyor.

Yeri geliyor dedim. Her işlem değil. Yükseltme, downgrade gibi işlemler daha uzun sürüyor formattan çok. 4-5 gün önce Windows 10'dan 11'e temiz kurulum yapmam 4-5 saat sürdü gece yarısı olmasına rağmen ve internet kullanılmıyorken bile. Format kısmından bahsetmiyorum bile sadece format sonrası extra yüklemeler o kadar sürdü? Gayet saatler sürüyor işlemden ileme.

Senin sistemden kaynaklıdır bence.

Senin sistemden kaynaklıdır bence.

SSD var ve en son sürüm ISO'yu indirip kurulum yaptım. Genelde hep özel ISO kurarım uğraşmam böyle şeylerle, fakat orijinal işlemde gayet güncellemeler yaptığı için fazlasıyla uzun sürüyor. Başka bilgisayara da kurdum hemen hemen gene oda uzun sürmüştü. Sistemim biraz eski olabilir ama o kadar uzun sürdirecek bir sistem değil. Windows'un kendi saçma güncellemelerinden ibaret.

Hocam şunu demek istemiştim, evet Windows 11 de kalmak benim için sorun teşkil etmiyor, beğenmezsem Windows 10'a geçiş yaparım. FPS konusunda ise 5,10 FPS kaybetmek önemli değil mi diye sormuştum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…