Windows 11'den Windows 10'a geri dönme

Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Sapphire RX 6650 XT 8Gb Gaming Nitro OC+ // i5 11400F (Stok fan) // Msı B560M Pro-E // Kıoxıa Excerıa G2 (1TB) // GF SERIES GF600 // Msı Vampiric 100R // Lenovo D24-20 // SteelSeries Prime // Xrades 80x30 MaousePad // Windows 11 Pro
RAM
HyperX Fury CL16 DDR4 3200MHz 16Gb
SSD veya HDD modeli
Kıoxıa Excerıa G2 M2 Ssd
Ekran kartı
Sapphire RX6650XT 8Gb Nitro +
Anakart
B560M Pro-E
İşlemci
i5 11400f
Arkadaşlar selam, okullar açılmadan 2 hafta önce sanırım bu sistemi aldım ve aldığımda orijinal Windows 11Pro kuruluydu fakat hem az performanslı olmasından hem de sistemi yormasından dolayı Windows 10'a geri dönmeyi planlıyorum. Sizce Windows 10'a dönmek mantıklı mı ve nasıl dönebilirim teşekkürler.

Bir de şu anki Windows 11'Pro sürümünden Windows 10'a düşürdüğümde korsan sürümemi geçer Windows keyim Retail key ve kodunu bilmiyorum ayrıca Windows 10'dan Windows 11'e tekrar dönebilir miyim 2025'e kadar.

1698428584671.png

Denemek istersen dualboot olarak kurabilirsin. Beğenmesen bile baştan format atmazsın hem.

Windows 11'in sistem yorduğu falan yok. Yanlış bir yanılgıya düşmüşsün bence. 10'a geçmeye gerek yok.

Bildiğim kadarıyla Windows 10 2 GB RAM kullanırken Windows 11 4 GB RAM kullanıyor yanlış mı hatırlıyorum ayrıca Windows 10'a geri düşmek FPS artışına sebep olmaz mı bir nebzede olsa.

Eki Görüntüle 1992458

Denemek istersen dualboot olarak kurabilirsin. Beğenmesen bile baştan format atmazsın hem.

Dualboot nedir kusuruma bakmayın cahilliğime verin.

Bildiğim kadarıyla Windows 10 2 GB RAM kullanırken Windows 11 4 GB RAM kullanıyor yanlış mı hatırlıyorum ayrıca Windows 10'a geri düşmek FPS artışına sebep olmaz mı bir nebzede olsa.

Dualboot nedir kusuruma bakmayın cahilliğime verin.

Aynı veya başka bir diske farklı bir işletim sistemi daha kuruyorsun, ister format atıp tek tek ikisini de kurarak, istersen de mevcut bir tanesinin yanına bir başka kurarak. Sadece Discord açıkken ki RAM kullanımını aşağıya bırakırım. Ve dualboot kurulum yapınca beğenmediğin iki sistemden birisini kaldırabilirsin. Son olarak iki sistemde başlangıç ekranında gözüküyor Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi açılsın diye. Örnek yine aşağıya bırakırım.

1698429006436.png

1698428963123.png

Birisi biraz ayar çekse burası daha da düşer aslında.

Son olarak 2025 olayını bence kimse o kadar takmıyor şirket adamı falan değil ise kaldı ki güvenlik güncelleştirmelerini yapan biri bile değilim. Windows 8'den bile Steam desteği yeni çekildi. Windows 10 için gitmek çok erken.

Aynı veya başka bir diske farklı bir işletim sistemi daha kuruyorsun, ister format atıp tek tek ikisini de kurarak, istersen de mevcut bir tanesinin yanına bir başka kurarak. Sadece Discord açıkken ki RAM kullanımını aşağıya bırakırım. Ve dualboot kurulum yapınca beğenmediğin iki sistemden birisini kaldırabilirsin. Son olarak iki sistemde başlangıç ekranında gözüküyor Windows 10 mu yoksa Windows 11 mi açılsın diye. Örnek yine aşağıya bırakırım.

Eki Görüntüle 1992472

Eki Görüntüle 1992469

Birisi biraz ayar çekse burası daha da düşer aslında.

Son olarak 2025 olayını bence kimse o kadar takmıyor şirket adamı falan değil ise. Windows 8'den bile Steam desteği yeni çekildi. Windows 10 için gitmek çok erken.

Hocam bu dediğiniz aynı anda iki işletim sistemi olayını nereden kurabilirim bir riski var mı oyunları falan Windows 10'a atabilir miyim?

Hocam bu dediğiniz aynı anda iki işletim sistemi olayını nereden kurabilirim bir riski var mı oyunları falan Windows 10'a atabilir miyim?

Rufus'a Windows 10 ISO dosyası yazdırın sonra standart format atar gibi ama disk ekranında hiçbir bölümü silmeden direk Windows 11'in olduğu yere kurulum yapın. Açıldığı gibi size zaten artık sormaya başlayacak 11 mi yoksa 10 mu diye. Bir riski de yok. Beğenmediğin sistemi silebilirsin ve son olarak yeniden kuracağın tek şey galiba driverlar olacak onun dışında tüm dosyalarına C diskinden erişebilirsin ben öyle yapıyorum. Mesela Steam kurulu gözükmüyor ama Steam'in C diskinde kurulu olduğunu bildiğim için dosya yoluna giderek uygulamanın setup dosyasını açıyorum ve hesap girişi bile istemeden Steam hem açılıyor hem de kısayolu falan masaüstüne hemen geliyor.

Hayır olmaz ve RAM boşta Windows 11 biraz daha fazla kullanıyor olabilir belki ama senin dediğin kadar olamaz. Ayrıca boşta belli bir RAM kullanımı normal. Yük binince RAM'i yönlendiriyor zaten.

Çok eski bir PC yoksa, Windows 10 kullanmanın pek bir mantığı yok. PC'in Windows 11 kullanmak için gayet yeterli.

O zaman Windows 11'den devam hepinize teşekkür ediyorum yardımlarınız için.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı