Windows 11'e geçince dosyalar silinir mi?

Thadox

Centipat
Daha fazla  
RAM
16 Gb
SSD veya HDD modeli
1 TB
Ekran kartı
4060TI 8gb
Anakart
A520
İşlemci
Ryzen5 5600
Windows 10 kullanıyorum 11'e geçmek istiyorum ama yükseltme şeklinde değil de USB ile geçmek istiyorum. USB ile geçerken dosyaların silinmemesi gibi bir seçenek var mı?
Not: Herkes USB ile geçmenin daha sağlıklı olduğunu söylüyor bu yüzden böyle istedim.

Windows 10 kullanıyorum 11'e geçmek istiyorum ama yükseltme şeklinde değil de USB ile geçmek istiyorum. USB ile geçerken dosyaların silinmemesi gibi bir seçenek var mı?
Not: Herkes USB ile geçmenin daha sağlıklı olduğunu söylüyor bu yüzden böyle istedim.

Windows Insider programına katılırsanız, ve oradan Windows 11'i yüklerseniz silinmez.

USB ile geçecekseniz format şarttır.

Format aşamasında M.2 SSD'yi sıfırlamadan geçiliyor mu peki?

Eğer sıfırlamadan yaparsanız kurulum sonrası eski sisteminiz Windows.old klasörüne taşınır ama çalışmaz.

Peki yükseltme ile değil de temiz kurulum ile geçmenin önerilme sebebi tam nedir bilen var mı?

Hocam temiz kurulumun özelliği Windows 10 sisteminizde gizli ve silinemiyen virüs gibi bir şeyler varsa Windows 11'e bunların geçmemesidir yani Windows 11 baştan başlamış gibi daha sağlıklıdır ama ben Windows 10'dan 11'e temiz kurulumsuz geçmiştim yani Windows 10 Update sayfasında 11e yükseltin seçeneği gelmişti bir de dosyalarımın hiçbiri silinmemişti benim için bir sorun olmadı.

Formatsız geçmeni önermem aşırı bozuk çalışıyor. Telefona veya bir flasha yedekleyip geçebilirsin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı