Windows 11'e geçince düşük FPS

AmonPl

Femtopat
Daha fazla  
RAM
16GB
Ekran kartı
Nvidia RTX 3600
İşlemci
AMD Ryzen 5 5600G
Sistemin genel olarak çok iyi olmasa bile çoğu işlemi kaldırabilecek yeni bir sistem.
Aldığım zaman Windows 10 kuruluydu fakat birkaç ay öncesinde arkadaşımın da tavsiyesi üzerine Windows 11'e geçiş kararı aldım ve geçtim.
Fakat RDR2 veya GTA 5 tarzındaki oyunları açarken hiçbir problem yaşatmayan sistemin.
Windows 11'de ani FPS droplar yemesini gözlemledim.
Bunun sorunu nedir ve çözümü Windows 10'a geçiş midir?
Bilen dostlar varsa yardımlarını bekliyorum.

Sistemin genel olarak çok iyi olmasa bile çoğu işlemi kaldırabilecek yeni bir sistem.
Aldığım zaman Windows 10 kuruluydu fakat birkaç ay öncesinde arkadaşımın da tavsiyesi üzerine Windows 11'e geçiş kararı aldım ve geçtim.
Fakat RDR2 veya GTA 5 tarzındaki oyunları açarken hiçbir problem yaşatmayan sistemin.
Windows 11'de ani FPS droplar yemesini gözlemledim.
Bunun sorunu nedir ve çözümü Windows 10'a geçiş midir?
Bilen dostlar varsa yardımlarını bekliyorum.
11 daha oturmadı, stabil değil diyorlar. Ben Windows 10 Pro kullanıyorum oyunlarda gayet akıcı. 11'e geçmekle hata etmişsin. Yol yakınken dön. 11 ağır çünkü 10'a göre, kasması normal.

Dostlar saçmalamayın. Yok Windows 11 çok ağır yok stabil değil yok o dur yok budur hepsi palavra! Windows 11 ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum beta değil resmi sürüm hiçbir şekilde bir hata görmedim ve hiçbir şekilde oyunlarda düşük FPS gibi şeyler yaşamadım eğer sistemi doğru kurarsanız Windows 11 mükemmel bir işletim sistemi. Sistemim i5 11400, RX 6500 XT, 16 GB 3200 MHz RAM, 512 GB M.2 SSD.

Dostlar saçmalamayın. Yok Windows 11 çok ağır yok stabil değil yok o dur yok budur hepsi palavra! Windows 11 ilk çıktığı zamandan beri kullanıyorum beta değil resmi sürüm hiçbir şekilde bir hata görmedim ve hiçbir şekilde oyunlarda düşük FPS gibi şeyler yaşamadım eğer sistemi doğru kurarsanız Windows 11 mükemmel bir işletim sistemi. Sistemim i5 11400, RX 6500 XT, 16 GB 3200 MHz RAM, 512 GB M.2 SSD.

Sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor. Sen sorun yaşamadın diye herkes sorun yaşayacak diye bir şey yok. Mesela ben yükselterek geçtim sistemim de gayet iyi fakat görev çubuğunun saliselik kaybolması, masaüstünde FPS'in düşük olması gibi sorunlar yaşadım.

Ben de 6 aydır kullanmaktaydım gayet de memnundum. Fakat kullandığım IDE'lerde ufak da olsa performans kaybı yaşamaya başladım örneğin Build süreleri uzamaya başladı, kullandığım emulatörlerde bir takım sıkıntılar oldu falan. Windows 10'a döndüm son 2 haftadır kullanıyorum o tür performans kayıpları gitti eski performansına geri döndü diyebilirim. Windows 11 güzel ama en erken 2023 ortasına kadar Windows 10'dan şaşmayacağım.

Sistemden sisteme değişiklik gösterebiliyor. Sen sorun yaşamadın diye herkes sorun yaşayacak diye bir şey yok. Mesela ben yükselterek geçtim sistemim de gayet iyi fakat görev çubuğunun saliselik kaybolması, masaüstünde FPS'in düşük olması gibi sorunlar yaşadım.

Temiz kurulum ile geçerseniz o sorun düzelecektir. Yazdığım mesajı iyi okumadınız herhalde:

Eğer sistemi doğru kurarsanız Windows 11 mükemmel bir işletim sistemi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı