Windows 11'e geçmeden önce mutlaka TPM temizliği yapın

TPM bilginiz bir önceki işletim sisteminde kaldıysa BIOS üzerinden TPM bölümüne gelip Pending Operation kısmını "TPM Clear" olarak değiştirin. Kaydedip çıkın. Bir sonraki açılışta TPM bilgisi temizlenecek.

Peki bu işlem ne işe yarıyor?
Bu işlem TPM bilgisi eğer önceki işletim sisteminde kaldıysa TPM'yi temizleyip halihazırdaki sistemde çalışmasını sağlıyor. TPM 2.0 açık neden görmüyor gibi sorunların önüne bu şekilde geçebilirsiniz.

MSI BIOS'ta bu kısım;
Adsız.jpg

ASUS BIOS'ta bu kısım;
1631147107503.png

1631147310293.png

AsRock BIOS'ta bu kısım;
1631147386736.png

Aynen Asus ROG koymuşum onu düzelteceğim bulursam.

Gigabyte BIOS;
IMG_20210909_080546.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
@Shadow Ryzen Hocam benim BIOS bu görsellerde ki gibi gelişmiş temalı değil benim BIOS güvenlik kısmında paylaştığım görselde "Clear TPM (TCM)" yazıyor sanırım TPM temizleme mi yapıyor? Bunu temizleme yapınca donanıma veya anakartın üzerindeki bileşenlerinde kararsızlık yapmaz değil mi? Not: Görseli internet üzerinden aldım ben de aktif TPM ve yüklü yazıyor. TPM aktifken mi silelim yok kapalı konumunda mı silelim daha yararlı olur?

Eki Görüntüle 1219666
Hocam aktif veya kapalı olması farketmez zaten sanırım o seçenek kapalıyken aktif olmuyor. Evet dediğiniz gibi yaparsanız temizleniyor, sistemin kararlılığını etkilemez aksine tam uyumlu hale getirir.

@Shadow Ryzen Bu temizleyi dün akşam yapınca Windows 10'un ilk açılışında ve masaüstü ekranında bir 5 ila 7 saniye falan yüksek seviyede hiç duymadığım Coil Whine sesi geldi anakarttan. Bugün bu ses geçti işte yani en azından oturduğum mesafeden sonra duymadım. Acaba bu temizleme Windows ekranında olması bunla alakalı mı? İçerisine tekrar verileri mi şifrelerken duyabildim aynı SSD falan yazım yapınca bazı SSD'lerde ses çıkarya.

@Shadow Ryzen Bu temizleyi dün akşam yapınca Windows 10'un ilk açılışında ve masaüstü ekranında bir 5 ila 7 saniye falan yüksek seviyede hiç duymadığım Coil Whine sesi geldi anakarttan. Bugün bu ses geçti işte yani en azından oturduğum mesafeden sonra duymadım. Acaba bu temizleme Windows ekranında olması bunla alakalı mı? İçerisine tekrar verileri mi şifrelerken duyabildim aynı SSD falan yazım yapınca bazı SSD'lerde ses çıkarya.
Valla ilk defa sizden duyuyorum. Başka bir şey olabilir.

Vallaha ilk defa sizden duyuyorum. Başka bir şey olabilir.
Bakalım tekrar duyunca yine temizleme yaptım birkaç kere aç kapa yaptım ses gitmiştir inşallah. Son Nvidia güncelleme falan geldi ondan mı bilmiyorum ama yoktu ondan önce sizin mesajı görünce yapayım dedim. Oyuna girince ona benzer seste yok kulağı dayanınca elektrik dalgalarını duyabiliyorum ama bu söylediğim farklı ses ıslık gibiydi. Yani rahat duymuştum sesi bir de fiyatlar arttı korkutuyor böyle tuhaf işler.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı