Windows 11'e geçmek mantıklı mı?

BurakSancak

Megapat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Meslek
Elektrik Elektronik Mühendisi
Merhaba.
Uzun zamandır (yaklaşık 5-6 yıl) bilgisayara hiçbir şekilde bakım veya temizlik yapmadım ve genelde günlük ihtiyacımı giderip kapatıyorum.
Mevcut sistemin depolama sorunlarından dolayı SSD sipariş ettim. Ürün geldiğinde hazır açmışken termal macun yenileme vs. bütün kasa ve sistem temizliğini gerçekleştirmeyi düşünüyorum. Windows kurulumunu gelen SSD'ye yapacağım. Şu an kullandığım Windows 10'dan çok memnunum. Gündelik olarak kullandığım programlar proteus, AutoCAD, Matlab tarzında. Oyun olarak da EA FC, BF1 gibi oyunlar oynuyorum.
Benim fikrim şu anda memnun olduğum Windows 10 sürümünü temiz kurulumla kullanmaya devam etmek. Fakat Windows 11'in stabilitesi veyahut performansı konusunda bana katacağı herhangi bir şey var mı merak ediyorum. Bunlara ek olarak işlemcim 6. nesil ve Windows 11 desteklemiyor sanırsam.
Sistem:
B150 Gaming M3.
i5 6500.
8x2 DDR4 RAM 2133 MHz.
MSI GTX 1050 Ti.

Son düzenleyen: Moderatör:
GTX 1050 Ti, eski olsa da hala günlük işleri fazlasıyla karşılayabilen ve Oyun oynatabilen bir bir ekran kartı. Yeni çıkan Oyunlarda çok performanslı olmasa da sizin oynadığınız oyunlarda Gayet iyi. Size tavsiyem, Eski olan ekran kartınızı daha çok yormamak adına Windows 11 İşletim sistemine geçmemeniz. Arasında pek bir fark olduğunu söyleyemem İyi günler Burak bey.

Cevaplarınız için çok teşekkürler arkadaşlar. Bilgisayarı upgrade edene kadar sizin de önerinizle Windows 10'a devam edeceğim.

aynı bılgısayar bende de var. windows 11 yorar sistemi. işlemcini yükseltebilecegin L3 bellegı yuksek bir işlemci bulamadım. ekran kartımız cok guzel ben sevıyorum ekran kartımı. araştırmalarıma göre anakartımız MSI B150 Gaming M3 2133 skylake mimarili işlemcileri destekliyor. intel dısında pek bır secenegıımız yok. suan bende hüsrana ugradım. intelın L3 bellekli işlemcileri çok düşük. intel i7 6700 destekliyor L3 8 mb yani elimizde işlemci 6 mb. 2 mb için değmez. anakartıda degısmemız lazım . anakart degısırse işlemci ve ramda degısmemız lazım

Son düzenleme:
GTX 1050 Ti, eski olsa da hala günlük işleri fazlasıyla karşılayabilen ve oyun oynatabilen bir bir ekran kartı. Yeni çıkan oyunlarda çok performanslı olmasa da sizin oynadığınız oyunlarda gayet iyi. Size tavsiyem, eski olan ekran kartınızı daha çok yormamak adına Windows 11 işletim sistemine geçmemeniz. Arasında pek bir fark olduğunu söyleyemem iyi günler Burak bey.

Mantıklı çünkü Windows 11 şu anda iyi çalışıyor. Windows 10 desteği Ekim'de bitiyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı