Windows 11'e geçmek mantıklı mı?

Gwynn

Femtopat
Şu an Windows 10 kullanıyorum ve sistemim RTX 3060, Ryzen 5600X ve 16 GB RAM'den oluşuyor. Ekim ayında Windows 10'un desteği sona erecek, bu yüzden Windows 11'e geçmenin mantıklı olup olmadığını düşünüyorum. Performans açısından herhangi bir sorun yaşarım diye düşünmüyorum ama Windows 11 ile ilgili uyumluluk ve stabilite konularında kafamda soru işaretleri var. Geçişi yapmış olanlar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten geçmeye değer mi, yoksa Windows 10 ile devam etmek daha mı mantıklı?

1739804708692.png

Son düzenleyen: Moderatör:
Şu an Windows 10 kullanıyorum ve sistemim RTX 3060, Ryzen 5600X ve 16 GB RAM'den oluşuyor. Ekim ayında Windows 10'un desteği sona erecek, bu yüzden Windows 11'e geçmenin mantıklı olup olmadığını düşünüyorum. Performans açısından herhangi bir sorun yaşarım diye düşünmüyorum ama Windows 11 ile ilgili uyumluluk ve stabilite konularında kafamda soru işaretleri var. Geçişi yapmış olanlar, deneyimlerinizi paylaşır mısınız? Gerçekten geçmeye değer mi, yoksa Windows 10 ile devam etmek daha mı mantıklı?

Eki Görüntüle 2426082
AMD A4-5300 ve GTX 550 Ti ile geçmiştim. 12 GB RAM ve HDD ile 23H2 kullandım ardından SSD alıp 24H2 kurdum(mecbur) ve 24H2 hiç sevmedim. Stabil gelmedi, ağır geldi. Tabi benim sistemden dolayı. Fakat siz geçebilirsiniz. Sistem yeterli. Uyumluluk sorunu pek çıkmaz.

Windows 11 ilk çıkışında bayağı hatalar vs vardı ama çıktığından beri ufak tefek hatalarla karşılaştım.

Tabii daha ağır bir sistem Windows 10 daha stabil denebilir.

Size tavsiyem destek kesilince geçmeniz.

Hocam ben belki 10 kez Windows 11'den geri Windows 10'a geçtim şu an ise Windows 10 kullanıyorum laptop kullanıyorum işlemcim R5 5625U fena bir işlemci değil Windows 11 bana çok hantal geldi açıkçası kimiside iyi diyor bilemiyorum ben çıktığı günden beri Windows 10 kullandım alışkanlıktan dolayı da öyle geliyor olabilir bilemiyorum ama masaüstüne sağ tıkladığınızda gelen menü berbat bir tasarım ile geliyor Windows 11 de.

Eki Görüntüle 2426082

Sistemin yeterliyse geç bence güncel yenilikler bayağı işe yarıyor ve bu yıl Windows 10'nun guncelleme desteği kalkacak geçebilirsin şu an stabil çalışıyor herhangi bir sorun yok eskisi gibi.

Windows 11 ilk çıkışında bayağı hatalar vs vardı ama çıktığından beri ufak tefek hatalarla karşılaştım.

Tabii daha ağır bir sistem Windows 10 daha stabil denebilir.

Size tavsiyem destek kesilince geçmeniz.

Destek kesilince güncelleme almayı bırakacak. Steam vb. uygulamalar 4-5 sene daha destek verir. İsterse 2-3 yıl sonra da geçebilir kafası yatmadıysa

Eki Görüntüle 2426082

Evet gerekli zaten Windows 10 Ekim aylarında desteği sonlancak bence Windows 11'e geçmen lazım eğer bilgisayarında TPM 2.0 yoksa o zaman kendin alıp taktırman lazım TPM 2.0 parçası internetten satılıyor.

Eki Görüntüle 2426082
şunu belirtmek isterim sizin sistemizi Windows 11 kasmaz kesinlikle çünkü masaüstü sistemler daha hızlı çalışır güç watt değeri ne iyi olursa olsun daha hızlı tepki verir ayrıca SSD Samsung 990 pro 500 gb ssd satın alırsanız çok daha hızlı 3-4 saniye acılır. Hatta Windows 10 devam etmek istiyorsan LTSC sürümü indirin kurun sıfırdan formatlayın bu sürüm sadece güvenlik güncelleştirmeleri için 7 -8 yıl destek veriyor. Şuan benim dizüstü bilgisayarıda Windows 10 LTSC sürümü kurdüm 3 aydır sorun bile çıkmadı takır takır çalışıyor.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı