Windows 11'e geçmek mantıklı mı?

bief1337

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
MSI GTX 1050 Ti Gaming X 4 GB
AMD Ryzen 5 5600X
Corsair 8 GB 3200 MHz (X2)
ASUS Prime B550M-K
Selam sistemim bu.
AMD Ryzen 5 5600X
ASUS Prime B550M-K

Sistemim böyle sizce Windows 11'e geçmeli miyim? Performans düşüşü olur mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
Selam sistemim bu.
AMD Ryzen 5 5600X
ASUS Prime B550M-K

Bence bi sorun olmayacaktır ama yine de önerim windows 10 da kalmanız.

Bilgisayarın rahatça kaldırabilecek durumda bence sıkıntı olmaz

Kesinlikle performans düşeceğini düşünüyorum. 8 GB RAM Windows 10 için zor yetiyor 11'de ne yapar bilmiyorum.

Oyunlarda vs. performans konusunda düşüş olduğunu belirtenler var fakat ne kadar doğru bilemedim. (Windows 11 kullanıyorum şu anda pek bir sıkıntı yok bende.)

Selam sistemim bu.
AMD Ryzen 5 5600X
ASUS Prime B550M-K

Deneyip gör 24H2 versiyonu ile bana kalırsa Windows 10'a göre çok daha iyi. Tabii ki saçma sapan yapay zeka ve gereksiz hizmetleri buna dahil etmezsek. Onları kapatırsan mükemmel bir işletim sistemi.

Selam dostum, sistemin oldukça dengeli görünüyor. Ryzen 5 5600X güçlü bir işlemci ve 16 GB RAM ile birlikte günlük kullanımda ve çoğu oyunda gayet iyi performans verir. GTX 1050 Ti ise artık giriş seviyesinde sayılabilecek bir kart ama hâlâ pek çok oyunda 1080p düşük/orta ayarlarda iş görür. Ryzen 5000 serisi işlemciler Windows 11 ile tam uyumlu, hatta bazı oyunlarda ufak tefek performans iyileşmeleri bile görebilirsin. GTX 1050 Ti'nin sürücüleri hâlen destekleniyor ama DirectX 12 Ultimate gibi bazı özelliklerden mahrum kalabilirsin. Eğer özellikle çok eski programlar veya özel bir yazılım kullanmıyorsan, Windows 11'e geçişte büyük bir uyumsuzluk yaşamazsın. Sistemin güncel olduğu için genel kullanımda ya da oyunlarda anlamlı bir performans kaybı yaşamazsın. Yalnızca kurulumdan sonra gereksiz arka plan uygulamalarını temizlemeni ve güncel sürücüler kurmanı öneririm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…