Windows 11'e geçtikten sonra Valorant'ta Security boot ve TPM 2.0 gibi hatalar

mmelihfrt

Kilopat
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar, 1 Ekim akşamı Windows 11 Insider sürümüne yükselttim Windows 10'dan. Her şey güzeldi taa ki Valorant'a girene kadar. Valorant'ta bir hata ile karşılaştım Security boot ve TPM 2.0 ile alakalı. İnternette çözümünü araştırırken tam yanıt alamayıp kendim biraz kurcalamaya karar verdim BIOS'u. Kurcalamaz olaydım başıma bela aldım. Bir ayarı değiştirip kaydedip BIOS'tan çıktım ve ardından bilgisayar açılmadı. Fanlar dönüyor RGB'ler yanıyor fakat görüntü yok ve 5 saniyelik bir debelenmenin ardından fanlar saliselik duruyor ve dönmeye devam ediyorlar sanıyorum ki bilgisayar açılmıyor ama defalarca açmaya çalışıyor kendi kendine. Güç kaynağını kapatmasam sonsuza kadar deneyecek. İnternette BIOS sıfırlamak için araştırma yaptım BIOS pilini çıkarttım 10 dk bekledim hatta defalarca kez denedim tartının pilini çıkarıp anakarta taktım belki pil bitmiştir deyip ama nafile. CMOS jumper ile BIOS'u sıfırlamayı denedim yine olmadı. Gerçekten sıfırı tükettim sizce problem nedir? Voltajla vs oynamadım bir parçanın yanma veya bozulma ihtimali olduğunu sanmıyorum. Lütfen yardımcı olun.

Hocam üzüldüm, amma bahtsızsın... Bu arada hangi ayaları değiştirdin?

Bios buzzer tak, o zaman derdini anlarsın.

BIOS pilini çıkart. Arkadan kabloları sök, Cmos reset yap, RAM ve diğer işlemci dahil bileşenleri sçk nasıl çıkarılacağını biliyorsan hassas şekilde. 24 pin ve CPU güç kablolarını çıkart.
10dk sonra CMOS pili en son takacak şekilde geri topla güç vermeden.
Bu şekilde açılmazı lazım.

Hocam üzüldüm, amma bahtsızsın... Bu arada hangi ayaları değiştirdin?

Secure Boot ayarını enable yapmaya çalışırken bir hata veriyordu. Product key ile alakalıydı sanırım product keye tıklayıp resetledim PC'yi.

Dostum BIOS pilini ve kabloları çıkarttıktan sonra nasıl CMOS reset atacağım pilin durması gerekmiyor mu?
iGPU ile açılıyor mu?

Hayır hocam.

Bire bir aynısını yaşamışız bugün. Win 11 geçmeyecektik

Hocam ramleri çıkart ram olmadan bir aç tepkiye bak sonra ramleri tak tekrar aç.
Dostum BIOS pilini ve kabloları çıkarttıktan sonra nasıl CMOS reset atacağım pilin durması gerekmiyor mu?

Bu arada en altta CLR_CMOS yazan kısımdan yapıcaksın sanırım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…