Bilgisayarınızı sıfırlamadığınız sürece veya format atmadığınız zaman boyunca verileriniz silinmez, aksine taşınır. Windows 11'in internetten indirilebilen indirme sihirbazında da aynı durum geçerli.
Eski sürüm kalıntıları, bazı durumlarda yaşanan performans sorunları ortaya çıkabiliyor veya sistem dosyaları bozulabiliyor Windows Update üzerinden geçişlerde. Sıfırdan kurduğunuz zaman daha sağlıklı olacaktır.
Eski işletim sisteminden kalan dosyalar, kalıntılar olabilir. Uyumsuzluk vs de ihtimaller dahilinde. Bende yaklaşık 7-8 ay önce Update ile geçmiştim bir sürücüde sıkıntı olmuştu, temiz kurulum yapınca düzeldi.
Eski sürüm kalıntıları, bazı durumlarda yaşanan performans sorunları ortaya çıkabiliyor Update üzerinden geçişlerde. Sıfırdan kurduğunuz zaman daha sağlıklı olacaktır.
Bilgisayarın yeni olmasıyla içerisindeki windowsun yeni veya eski olmasının alakası yok maalesef. Hala sağlıklı çalışabilen bir işletim sistemi değil windows. İlla da sorun çıkacak diye bir şey yok tabii ki geçiş yapıp gözlemleyebilirsiniz.