Windows 11'i internetten alınan Retail key ile etkinleştirilebilir mi?

mrata

Femtopat
Daha fazla  
Selamlar,
Geçen gün bilgisayarıma Windows 11'i yükledim Microsoft'un kendi sitesinden ISO dosyasını indirip USB belleğime yazdırdım ve böylece kurulum yaptım ama benden lisans istedi hâlbuki benim Windows 10 lisansım vardı.
Sorum şu ki; internetten 130'TL'ye alınabilen Windows 11 Pro Retail key ile işletim sistemini etkinleştirebilir miyim veya lisansı satan kişinin verdiği linkten tekrar kurulum mu yapmam gerekecek ya da başka tür bir key mi satın almam gerekli? Şimdiden cevaplarınız için teşekkür ederim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Key ile direkt etkinlestirebilirsiniz. Tekrardan format atmaniza gerek yok. (aldiginiz key kullandiginiz surum ile ayni olmalidir, ornegin windows 11 pro key aliyorsaniz windows 11 pro kullanmalisiniz home versiyonu kullaniyorsan etkinlestiremezsin.) OEM key almak istiyorsaniz Saglam Lisans'a goz atabilirsiniz.

Retail varken OEM alınmaz. Anakart değişiminde tekrar para vermeye gerek yok. Hem bilgisayarlar arasında da kullanılabilir.

O ürünü al, zaten keydir o. Ürün anahtarını girip Windows'u etkinleştirirsin zaten Windows'u flash ile kurmuş oluyorsun key ile etkinleştiriyorsun. Hepsi bu kadar.

Hocam şöyle bir olayda var.
1-saglamlisans.com/windows-11-pro-key-satin-al
2-saglamlisans.com/windows-11-pro-oem-lisans-key-satin-al
3-saglamlisans.com/windows-11-pro-retail-lisans-key-satin-al
Benim anladığım kadarıyla 1. olan key birden fazla kez başkaları tarafından da kullanılıyor bu yüzden onu almayı düşünmüyorum.(yanlışsam düzeltin lütfen.)
Kendim sadece 1 bilgisayardan kullanacağım için OEM key almayı düşünüyorum çünkü Retail keye göre daha ucuza geliyor ve benim için daha kullanışlı olacaktır. Herhangi bir öneriniz varsa çekinmeyin key ve lisans işlerinden pek anlamıyorum o yüzden bilgilenmeyi isterim tekrardan yardımcı olanlar için teşekkür ederim.

OEM alırsanız sadece anakart değişiminde gider Windows ama Retail alırsanız format sonrası Windows gider lakin Retail birden fazla kez kullanıma sahip. Farkları bunlar.
Şahsi fikrim, anakart değiştirmeyi düşünmüyorsanız OEM iyidir.

Peki 1. seçenek hakkında ne düşünüyorsunuz? (Bu arada anakart değiştirmem pek mümkün değil laptop kullanıyorum.)

Peki 1. seçenek hakkında ne düşünüyorsunuz? (Bu arada anakart değiştirmem pek mümkün değil laptop kullanıyorum.)

Hocam kendim OEM kullandığım için Retail hakkında yanlış bilgi vermişim zannıma dayanarak şimdi öğrendim doğrusunu.
OEM key anakarta sabitlenir bir kez anahtarı girerseniz format sonrası bir daha girmeniz gerekmez.
Retail ise birden fazla kişi kullanabilir ama format sonrası anahtarı unutmamış olmanız lazım, bir daha girmeniz gerek.(bir yere yazın anahtarı, unutulmamış olur).
1. Seçenek de aynı şekilde anahtarı format sonrası yine girmeniz gerek ancak Retail gibi değil sadece siz kullabiliyorsunuz.
Tavsiyem ise laptop kullanıyorsunuz, anakart değişmez zaten bu sebeple 1. seçenek Windows'u alın lakin anahtarı bir yere not edin, format falan atarsanız tekrar anahtarı girmeniz gerekecek.

Tekrar özet geçecek olursak OEM ile 1. seçenek arasında sadece anahtarı girme farkı var. Retail ise 1. seçenek gibi ama birden fazla kişi kullanabiliyor. Uzun yazdığım için kusura bakmayın.

Son düzenleme:
Çok teşekkürler hocam. Kesinlikle benim gibi kafasında soru işareti kalan kişiler vardır herkesin adına tekrardan yardımınız ve ayırdığınız zaman için teşekkür ederim.

Şu an belirttiğiniz keyi satın aldım. Sonuçları key elime ulaşınca paylaşacağım.

Teşekkürler hocam sonuç başarılı. Konu kapanabilir

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…