Hocam kendim OEM kullandığım için Retail hakkında yanlış bilgi vermişim zannıma dayanarak şimdi öğrendim doğrusunu.
OEM key anakarta sabitlenir bir kez anahtarı girerseniz format sonrası bir daha girmeniz gerekmez.
Retail ise birden fazla kişi kullanabilir ama format sonrası anahtarı unutmamış olmanız lazım, bir daha girmeniz gerek.(bir yere yazın anahtarı, unutulmamış olursunuz).
1. Seçenek de aynı şekilde anahtarı format sonrası yine girmeniz gerek ancak Retail gibi değil sadece siz kullabiliyorsunuz.
Tavsiyem ise laptop kullanıyorsunuz, anakart değişmez zaten bu sebeple 1. seçenek Windows'u alın lakin anahtarı bir yere not edin, format falan atarsanız tekrar anahtarı girmeniz gerekecek.
Tekrar özet geçecek olursak OEM ile 1. seçenek arasında sadece anahtarı girme farkı var. Retail ise 1. seçenek gibi ama birden fazla kişi kullanabiliyor. Uzun yazdığım için kusura bakmayın.