Windows 11'i rahatlatmak için ET All-in-One Optimization Script

Ben Windows 10'da denedim. Google Chrome'da siteler yüklenirken JS, CSS dosyaları galiba Cache'den sildiği için saçma sapan yükleniyor F5 atınca düzeliyordu başka sorunları da olabilir belki geri alma yöntemi var mı ?

[Clean] Web Browsers Cache/Logs işaretli ise temizlik yapar.
Adı üstünde temizlik yapıyor.

powershell -Command "Write-Host ' [Clean] Web Browsers Cache/Logs ' -F yellow -B black"

del "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default\Cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default\Media Cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default\GPUCache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default\Storage\ext" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\Default\Service Worker" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\ShaderCache" /F /Q /S >nul 2>nul

del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge\User Data\Default\Cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge\User Data\Default\Media Cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge\User Data\Default\GPUCache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge\User Data\Default\Storage\ext" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge\User Data\Default\Service Worker" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge\User Data\ShaderCache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge SxS\User Data\Default\Cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge SxS\User Data\Default\Media Cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge SxS\User Data\Default\GPUCache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge SxS\User Data\Default\Storage\ext" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge SxS\User Data\Default\Service Worker" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%LocalAppData%\Microsoft\Edge SxS\User Data\ShaderCache" /F /Q /S >nul 2>nul

del "%LocalAppData%\Opera Software\Opera Stable\cache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%AppData%\Opera Software\Opera Stable\GPUCache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%AppData%\Opera Software\Opera Stable\ShaderCache" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%AppData%\Opera Software\Opera Stable\Jump List Icons" /F /Q /S >nul 2>nul
del "%AppData%\Opera Software\Opera Stable\Jump List IconsOld\Jump List Icons" /F /Q /S >nul 2>nul

Şimdi yeni laptopta denedim. Windows 11 3.5 GB kullanım gösterirken, scriptten sonra 2,4 GB civarında kullanım gösteriyor.

Scripti yazan kişinin resimlerde verdiği değerler doğru.

Kullanılan RAM 3.1 falandı boş hali işlem sonrası bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra 2.9'a falan düştü.

Windows update açıkken bunun bir faydası olur mu? Güncelleştirme yapınca ayarlar eski haline dönüyor çünkü.

Windows update açıkken bunun bir faydası olur mu? Güncelleştirme yapınca ayarlar eski haline dönüyor çünkü.
Microsoftun keyfine kalmış. İstediği zaman istediği şeyi dayatabilir.

Kullanılan RAM 3.1 falandı boş hali işlem sonrası bilgisayarı yeniden başlattıktan sonra 2.9'a falan düştü.
Ben tüm seçenekleri işaretledim. Ayrıca yeniden başlattıktan sonra biraz bekleyin işlerini bitirsin.

Teşekkürler iş bilgisayarında denedim de web geliştirme yapıyoruz o yüzden biraz sıkıntı oluyor. Bir de kişisel bilgisayarımda deniyeyim.

Evet cache sildiği için dediğiniz gibi ama ilk girdiğimde değil onlarca kere daha yaptı bunu onu anlamadım.

5.2 sürümü yayınlandı.
İndirme Linki: https://github.com/semazurek/ET-All-in-One-Optimizer/releases/download/5.2/ET-AIO.bat

Değişiklik günlüğü:

Yeniden düzenlenmiş GUI betiği
Eklendi: Microsoft Edge'i Kaldır
Eklendi: Temiz WinSxS klasörü (dosyalar değil veritabanı)
Eklendi: Microsoft Teams'i Kaldır (Önceden Yüklenmiş Önizleme)
Hizmet Ayarlarını, Bloatware'i Kaldırın ve Başlangıç Uygulamalarını Devre Dışı Bırakın, Performans Ayarlarını Değiştirin
Kod Performans Düzeltmeleri
HP Bloatware eklendi:
HPJumpStarts
HPPCHardwareDiagnosticsWindows
HPPowerManager
HP Gizlilik Ayarları
HP Destek Asistanı
HPSureShieldAI
HPSistem Bilgileri
HPQuickDrop
HPWorkWell
myHP
HPDesktopSupportUtilities
HPQuickTouch
HPEasyClean
HPSistem Bilgileri

32 GB ram olsa dahi iş görür mü?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…