Windows 11'in boşta 5 GB RAM kullanması normal mi?

Friezzy

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar Windows 11 kullanıyorum 16 GB RAM'im var ve boşta 5 GB RAM kullanıyor sürümü şu anlık 24H2 sizce bu kullanım değeri normal midir?

Arkadaşlar Windows 11 kullanıyorum 16 GB RAM'im var ve boşta 5 GB RAM kullanıyor sürümü şu anlık 24H2 sizce bu kullanım değeri normal midir?

Normal tabii Windows 10 boşta 3-4 kullanıyor bu 5 GB kullanması normal.

Bence hiçbir şey yapmasına gerek yok çok normal bir değer 5 GB.

Debloat yaparsan 2'ye dusebilir.

Bence hiçbir şey yapmasına gerek yok çok normal bir değer 5 GB.

Eğer Görev Yöneticisi'nden başlangıç uygulamalarını kapatırsanız daha da düşecektir. Çünkü Windows başladığında uygulamaları açmak için RAM kullanmak zorunda kalıyor ve arka planda devam ediyor uygulama. Devre dışı bırakırsanız Windows hiç uygulamayı başlatmaz ve daha hızlı açılır bilgisayar.

Şahsen bende yaklaşık 6 GB kullanım var. Ekstra uygulamalar ve Windows'a yeni gelen güncellemeler ile Windows'un saf kullanımı artabiliyor. Birde aktif ettiğiniz servislere bağlı olarak.
Tabi Windows için en alt 4-5 GB normal sayılır gayet.

Windows özellikle bir miktar ram'i hazırda tutar, her an uygulama açılabilir diye. Eğer ram azalırsa, bu tuttuğu miktarı azaltarak yer açar. Boşta 5gb gayet normal.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı