Sistem özellikleri:
- Asus GTX 1070 Rog Strix
- İntel 8700k işlemci
- Asus Z370 Prime-A anakart
- 16 GB Gskill Tridentz RGB RAM
- Samsung 750 Evo SSD
- 1 TB WD Blue hard disk
- Xigmatek Tauro 700W 80 Plus Bronze PSU
- İşlemci soğutucu Cooler Master Hyper 212
Benim sorunum biraz karışık aslında. Ben elimdeki eski 4. Nesil işlemcimi satıp İ7 8700K model işlemciye geçtim. Bu geçişi yaptıktan sonra temiz 1803 sürümüne kurulum yaptım. Fakat sürekli bir masaüstünde kasma hissi yaşıyorum oyunlarda yer yer kasmalar FPS düşmeleri yaşıyorum. En son bilgisayarı açarken mavi ekran hatası aldım “inaccessible boot device” yazıyor. Şimdi bir çok insan da 1803 sürümü hakkında şikayetlerde bulunmuş gördüğüm kadarıyla. Benim merak ettiğim benim sorunum donanımla mı alakalı yoksa gerçekten 1803 sürümüyle mi alakalı bir problem. Önceki sistemimde 1709 kullanıyordum ama işlemci ve işletim sistemini birlikte değiştirince sorun ne kaynaklı bilemedim. Oyunlarda yaşadığım sorunu da aşağıda paylaştım. Bazen böyle yapıyor ama çoğunlukla anlık FPS düşmesi gibi oluyor 100 iken 60 oluyor mesela.
BIOS’ta Intel Storage butonuna tıkladığımda attığım resimdeki gibi iz kalıyor fare ile üstünden geçince o iz kayboluyor. Acaba anakartta bir sorun mu var ? Şimdiden cevaplarınız için teşekkürler.
Eki Görüntüle 299681