çınar123838
Centipat
Daha fazla
Neden Windows 7? Özel bir sebep mi var?
Doğrudur hızlıdır da destekler kesiliyor artık.Ya hocam herhalde hızlı diye olabilir
Kullanımı hoşuna gitmiş olabilir. Bende Windows XP kullanmak isterdimNeden Windows 7? özel bir sebep mi var?
Kullanılır, bahsettiğiniz iki program Windows 7'de çalışmaya devam ediyor.Windows 7 kullanmak istiyorum. Windows 7 hala kullanılır mı Steam ve Discord kullanıyorum. Windows 10'dan sıkıldım Windows 7 geçmeyi düşünüyorum. Geçmem mantıklı mı? Windows 7'yi temmuz ayına kadar kullanacağım sadece.
Destek kesilince program çat diye çalıştırmayı durdurmuyor, yukarıda gösterdiğim gibi Steam kullanılabilir.Steam kullanamazsın maalesef. Windows 7'nin desteği kesildi.
Windows 7 kullanmak istiyorum. Windows 7 hala kullanılır mı Steam ve Discord kullanıyorum. Windows 10'dan sıkıldım Windows 7 geçmeyi düşünüyorum. Geçmem mantıklı mı? Windows 7'yi temmuz ayına kadar kullanacağım sadece.
Hocam Vista'da Steam'i nasıl çalıştırabildin acaba?Kullanılır, bahsettiğiniz iki program Windows 7'de çalışmaya devam ediyor.Eki Görüntüle 2132576Eki Görüntüle 2132575
Eğer tarayıcı olarak Chrome kullanmayı tercih ediyorsanız Supermium'u tavsiye ederim, Chromium'un en yeni versiyonu üzerinde çalışıyor ve Windows 7'yi destekliyor.
Destek kesilince program çat diye çalıştırmayı durdurmuyor, yukarıda gösterdiğim gibi Steam kullanılabilir.
Bknz:2024'te Windows 7 kullanılır mı?Windows 7 kullanmak istiyorum. Windows 7 hala kullanılır mı Steam ve Discord kullanıyorum. Windows 10'dan sıkıldım Windows 7 geçmeyi düşünüyorum. Geçmem mantıklı mı? Windows 7'yi temmuz ayına kadar kullanacağım sadece.
Hocam Vista'da Steam'i nasıl çalıştırabildin acaba?
Yamalar yamultuyor sistemini. Yama kurulmamış 2016 Ltsb veya 2019 Ltsc kullanmalısın. En azından bunlara denk gelen yapı numaralarını kullanmalısın. Yama kurdun mu iş sarpa sarar.i5 3470
GT 1030
16 GB DDR3 RAM
Sistemde halen daha Windows 7 kullanmaya devam ediyorum. 10 kullanıyordum, bir türlü aradığım performansı bulamadım. Kullanılıyor ama Windows 7'ye göre performans çok düşüyor. Ayrıca bir türlü ısınamadım şu sisteme. Arayüzünü de beğenmiyorum zaten. Ekran kartı neyse de, işlemcinin gerçekten Win 10'a yetersiz geldiğini düşünüyorum. O sebeple Windows7 geçtim, performans 10'a göre inanılmaz arttı. SATA SSD'im var, ona kurdum sistemi. Bu sebeple daha da bir hızlandı. 2 saniye içerisinde açılıyor, ve arayüzde de en ufak bir kasılma takılma yok. Aero zaten oldukça stabil çalışıyor.
Home Premium 64 bit sürümü kullanıyorum. Windows Update ilk başta sıkıntı çıkarttı. Onun için yine bu forumda paylaşılan minik güncelleme paketinden biri yükledim, güncellemeleri alabildim. Bu Bu arada tam tamına "1423 MB boyutunda güncelleme mevcut. Bu güncellemelerin toplam mikarı ise 160'ı geçmekte. Zaten update etmeden hiçbir program kullanılmıyor. Misal atıyorum Steam update etmeden önce yüklenmiyordu, ağ hatası veriyordu. Güncellemeleri denetleyip bu zamana kadar yayınlanmış tüm güncellemeleri yüklerseniz, Steam dahil halen daha bir çok programı yükleyebilirsiniz. Resmi olarak Steam 1 martta desteği tamamen çekse de, halen daha çalışmaya devam ediyor, ve güncellemesini de alıyor. Sadece üst kısımda "Steam, Windows 7'ye desteği 0 gün sonra sonlandıracak" diye bir uyarı var. Onun kullanıma herhangi bir etkisi yok. Ha tabi ilerleyen zamanlarda belki hiç yüklenmez, ama şuan Windows 7'nin aldığı en son güncellemeleri yüklerseniz, gayet kullanabilirsiniz. Keza Discord halen daha desteklemeye devam etmekte, ve güncel Windows'larda verdiği stabiliteyi 7'de de aynı şekilde vermeye devam ediyor. O da 15 martta kesecekmiş desteği. Bir tık araştırdım, o güncelleme de almayacakmış. Steam mesela bu konuda daha iyi, çünkü güncellemeleri halâ alıyor. Ama aynısını DC için söyleyebilir miyim bilemiyorum elbette.
Yani sorunun cevabı, eğer bilinçli kullanıcıysanız kesinlikle "Evet" kullanılır. Özellikle eski bir sisteme sahipseniz.Yeni sistemde 10-11 gibi kullanma imkânı varken, 7 kullanmak zaten yersiz. Elbette Windows 7 kullanabilmek için günümüzde daha bir dikkatli olmanız gerekiyor.
Artık güncelleme almıyor, virüs daha kolay bulaşıyor dedikleri muhabbet tamamen doğru. Ki 2022 yılında bu olayı bizzat yaşamış biriyim. Pass The Cookie saldırısına maruz kalmıştım. Çerezlerim çalınmıştı. YouTube ve Facebook hesaplarım saldırganın eline geçmişti. Ondan beri bu çerez olayına ayrı bir önem veriyorum zaten. Bilgisayar temiz olsa bile çerez asla bırakmıyordum. Bu olay Windows 10'da da olabilir, ama o halen daha güncel olduğu için 7'ye nazaran daha az saldırı yiyebileceğini düşünüyorum. Sadece Pass The Cookie değil, Trojan gibi virüsler de Windows 7'de daha kolay aktif hale gelebilir. Sonuçta artık savunmasız bir sistem artık. O sebeple korsan programlara, zararlı yazılım içeren sitelere, reklamlara vs karşı daha dikkatli olmanızda fayda var. Antivirüsler halen daha 7'de çalışmakta. Ben Avast kullanıyorum, takır tukur çalışıyor. 10'da zaten Defender olduğu için gerek yok da, Windows 7'de mutlaka bulundurulmalı. Sadece exe virüsleri için değil, zararlı reklamları da tak diye engelliyor. O sebeple Antivirüs olayı önemli.
Onun dışında Chrome, Firefox gibi tarayıcıların son sürümleri evet 7'yi desteklemiyor, ama 7'yi destekleyen en son sürümle kullanmak da şuan için sorun teşkil etmiyor. Tüm güncel sitelere hiçbir sıkıntı çıkartmadan girebiliyorlar. Chrome her zaman olduğu gibi, yine stabillik sağlıyor. Ben Chrome kullanıyorum, şuanlık hiçbir problem yaşamadım. Tabi tarayıcılar güncel olmadığı için, yine çerezleri olası bir saldırıda çaldırmanız mümkün. %100 temiz olsanız bile, yine de çerez bırakmamak en iyisi.
Lisans konusunda da, Sağlam lisans sitesinde 100TL civarında OEM ve Retail key bulmak mümkün. Şu devirde Loader falan kullanmak da bilgisayarınızı tehdit edebilir. Titiz olun, olabildiğince riske girmemeye çalışın. Hiçbir problem olmadan kullanabilirsiniz.
Güncel bir konu. Merak ettiğiniz bir şey varsa sorabilirsiniz.