Windows 7 3 GB RAM var fakat 2 GB kullanılabiliyor

SdtCngz

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar.

Öncelikle üyeliğimi kabul ettiğiniz için teşekkür ederim.

Benim laptobumun sistem özellikleri şu şekilde

Intel Core 2 Duo T8300 2.4 Ghz
3 GB ram (2+1)
Ekran kartı Nvidia Geforce 8400M GS (256 MB)

Şimdi benim sormak istediğim 3 husus var

1. Dxdiag dan Ekran bölümüne bakınca Yaklaşık toplam bellek 1009 MB diyor ? sebebi nedir çünkü 256 MB bu ekran kartı.
Ben o aldığı rami bilgisayarın ana ramine vermesini istiyorum.

2. Bilgisayarımin özelliklerine bakınca sağ tıklayıp 3 GB Ram (kullanılabilir miktar 2 GB ) yazıyor.
İşletim sistemim 32 bit diye mi bu şekilde yazıyor. yoksa Ekran kartına kullandığı için mi?

3. Ben bu laptop a en az cpu ve ram yiyen fakat performansı iyi bir işletim sistemi kurmak istiyorum(Windows 7) oynayacağım oyunu iyi bir şekilde açması için.

Windows 7 Ultimate 64 ü kurdum . Sonra Starter 32 bit i kurdum.

Şimdi sitenizden windows 7 home basic 64 indirip deneyecegim bu ram olayı için.

Şimdiden teşekkürler.

Forumun geneli önermese de ghostspectre diye bir şey var onu araştır istersen bir.

Bir yakınımın/abimin bilgisayarında takılı 6 GB RAM vardı fakat 32 Bit olduğundan 2 GB RAM gösteriyordu.

1 DxDiag'ta yaklaşık toplam bellek yazan yer RAM'dan alabilceğidir.

2 o 1GB'yi işletim sistemi kullanıyor.

3 o bilgisayarda anca Half-Life Gold Source oynarsın Linux kur bu yüzden.

32 Bit 4 GB RAM'e kadar destekliyor diye biliyorum.
1 DxDiag'ta yaklaşık toplam bellek yazan yer RAM'dan alabilceğidir.

2 o 1GB'yi işletim sistemi kullanıyor.

3 o bilgisayarda anca Half-Life Gold Source oynarsın Linux kur bu yüzden.
Linux kurunca ne oynayacak?

Valve'in geliştirdiği Proton'u duydun değil mi?
https://www.protondb.com/ az araştır.
Bir de o RAM ile GTA V oynamayı düşünmüyorsunuzdur umarım.

Arkadaş konuda ne oyun oynamaktan bahsetmiş ne başka bir şeyden o sistem için W7 32 gayet ideal, ki oynayabileceği binlerce oyun var grafikleri şahane olmayan.

Arkadaş konuda ne oyun oynamaktan bahsetmiş ne başka bir şeyden o sistem için W7 32 gayet ideal, ki oynayabileceği binlerce oyun var grafikleri şahane olmayan.
Ya ben yanlış okuyorum yada burada oyun oynadığından bahsetmiş.
3. Ben bu laptop a en az cpu ve ram yiyen fakat performansı iyi bir işletim sistemi kurmak istiyorum(Windows 7) oynayacağım oyunu iyi bir şekilde açması için.

Ya ben yanlış okuyorum ya da burada oyun oynadığından bahsetmiş.

Ya sonradan eklemiş ya da benim gözümden kaçmış, o zaman orta yolu bulalım yine de GTA 5 oynamak istediğini belirtmemiş.

Ya sonradan eklemiş ya da benim gözümden kaçmış, o zaman orta yolu bulalım yine de GTA 5 oynamak istediğini belirtmemiş.
GTA V örnek olarak verdim yani orta, üst düzey bir oyun açamayacağını belirtmek amacıyla.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…