Çözüldü Windows 7 64 bit Setup.exe "Çalıştırdığınız Windows sürümüyle uyumlu değil" hatası

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

KafaChannel

Hectopat
Daha fazla  
Selam arkadaşlar. Yaklaşık 2-3 hafta önce bir konu açmıştım. RAM almıştım ancak belli bir kısmını destekliyor diye cevaplar almıştım. 64 bit yapmanızı öneririm demişti bana yardımcı olmaya çalışan arkadaşlar fakat bugün bir internet kafeden Windows 7 64 bit setup indirmesini istedim USB'ye, sonra başarıyla indirdi. Ne yapacağımı söyledi zaten, sadece o dosyanın içindeki Setup'ı açmam gerekiyordu. Ben de açtığım gibi böyle bir hata aldım:

Tekrar söyleyeyim, bilgisayarım Windows 7 32 bit. Yapmak istediğim şey 64 bit olmasıydı sadece, yardımlarınızı bekliyorum. Sistemime buradan ulaşabilirsiniz. Intel Pentium B940 @ 1995.24 MHz - CPU-Z VALIDATOR.

Son düzenleyen: Moderatör:
Çözüm
32 Bit Windows altından 64 Bit Windows kurulum dosyası çalıştırılamaz. Çünkü 64 Bit Windows kurulum medyalarında genellikle kurulum aracı da 64 Bit mimari kullanır. Bu yüzden de 32 Bit Windows'ta hata verir.

32 Bit'ten 64 Bit'e geçmek için 64 Bit Windows medyasından Boot etmeniz gerekiyor.

Ayrıca Windows 8.1 tavsiye ederim. Windows 7 ile bu saatten sonra uğraşmanızı tavsiye etmiyorum. Windows 10'u da bu arada sizin sisteminiz için tavsiye etmiyorum çünkü sisteminizde çok sorunlu çalışacağından eminim. O yüzden Windows 8.1 64 Bit öneririm.
Boot etmek için tam olarak ne yapmam gerek biraz açıklayabilir misiniz?
Bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra ise açılışta bilgisayarınıza ait olan Boot Menu tuşuna sürekli daktilo yazar gibi basın. Bu tuş bilgisayardan bilgisayara değişebilir, bu yüzden bilgisayarınızın tam modelini de yazmanız lazım. Çünkü her bilgisayarda bu tuş aynı değil. Lütfen bilgisayarınızın modelini yazın.

Boot menüsüne girdikten sonra USB belleğini seçip Enter'a basınca bilgisayarınız USB'den Boot edecektir.
Windows içerisinden yükseltme yapamazsınız. USB'den boot edip kurmanız lazım. Ayrıca en azından Windows 8.1 kurun. 7 ile uğraşmayın, değmez.

Windows içerisinden yükseltme yapamazsınız. USB'den boot edip kurmanız lazım. Ayrıca en azından Windows 8.1 kurun. 7 ile uğraşmayın, değmez.

32 Bit Windows altından 64 Bit Windows kurulum dosyası çalıştırılamaz. Çünkü 64 Bit Windows kurulum medyalarında genellikle kurulum aracı da 64 Bit mimari kullanır. Bu yüzden de 32 Bit Windows'ta hata verir.

32 Bit'ten 64 Bit'e geçmek için 64 Bit Windows medyasından Boot etmeniz gerekiyor.

Ayrıca Windows 8.1 tavsiye ederim. Windows 7 ile bu saatten sonra uğraşmanızı tavsiye etmiyorum. Windows 10'u da bu arada sizin sisteminiz için tavsiye etmiyorum çünkü sisteminizde çok sorunlu çalışacağından eminim. O yüzden Windows 8.1 64 Bit öneririm.
Bilgisayarı yeniden başlatın. Sonra ise açılışta bilgisayarınıza ait olan Boot Menu tuşuna sürekli daktilo yazar gibi basın. Bu tuş bilgisayardan bilgisayara değişebilir, bu yüzden bilgisayarınızın tam modelini de yazmanız lazım. Çünkü her bilgisayarda bu tuş aynı değil. Lütfen bilgisayarınızın modelini yazın.

Boot menüsüne girdikten sonra USB belleğini seçip Enter'a basınca bilgisayarınız USB'den Boot edecektir.

Çözüm
Fujitsu AH531 Lifebook bilgisayarımın modeli ilginiz için teşekkürler.

32-bit Windows'tan 64-bit Windows'a yükseltme yapamazsınız. USB'yi bootable hale getirip USB'den başlatarak temiz kurulum yapın.

Fujitsu AH531 Lifebook bilgisayarımın modeli ilginiz için teşekkürler.
Araştırdığım kadarıyla F12 tuşu ile giriliyor. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken sürekli F12 tuşuna basın. Ardından da USB belleğinizi seçin.

Araştırdığım kadarıyla F12 tuşu ile giriliyor. Bilgisayarınızı yeniden başlatın ve açılırken sürekli F12 tuşuna basın. Ardından da USB belleğinizi seçin.
Deneyeceğim ve ardından hemen size döneceğim teşekkürler eğer olursa çözüm olarak da işaretleyeceğim tekrardan teşekkürler.
Teşekkür ederim başardım kısa sürdü her şeyi indirdim eski hale geri döndü bilgisayarım, (tabi gereksizleri geri indirmedim) tekrardan teşekkürler.
Hepinize teşekkürlerimi sunuyorum hepinize iyi günler.

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…