Çözüldü Windows 7 8 GB RAM Kullanılabilir Miktar 3,90

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
100 liralık şey için 1-2 ay beklemeye değmez kanımca, benim derdim zaten ramı kullanmak değil sorunu çözmek İşin içinden çıkılmaz bir durum olduğu için takıntı haline geldi resmen :/ Birde vatanbilgisayardan yediğim kazığı kabullenemiyorum biraz da ondan

Geçen gün modelini bilmiyorum ama MSI marka gaming bir anakartta denedik arkadaşımda, onda da aynı marka model Hyperx Savage 2x4 var önce benim 4 gb sıkıntılı modülü taktık BIOS arayüzünde de advanced menüsünde de 12GB rami okudu, hatta F1 yaparak rami tanımak için biosa bile gönderdi makina bizi, ama bilgisayarı açtığımızda bilgisayarım sağ tık özellikler dediğimiz zaman 12GB(Kullanılabilir 7.95) yazıyordu. Benim modülü çıkardık bilgisayardan bu sefer onun 2 ram aynı benimkisi gibi 8GB( Kullanılabilir 3,95) yazdı. Sonra 1-2 kez ram yuvalarını değiştirince tam olarak 8GB gördü. Nasıl bir şeydir bu illet anlayamadık.

Acaba işletim sistemimi professionel 64 byte yapsam bir şey değişir mi ?

İlgin ve yanıtların için teşekkürler @ixanteri

İşletim sisteminiz Windows 8.1 64 Bit yapın muhtemelen bir etki olacaktır hocam.

Son düzenleyen: Moderatör:
RAM'den vazgeçerim Win7'den vazgeçmem Hocam RAMi dün tek başına taktım. DRAM ışıgı aralıksız yanıyor ve ekrana görüntü gelmiyordu. Artık kabullendim RAM'in bozuk olduğuna :/ @ixanteri

Kardeş PC'yi 3 4 defe yeniden başlat. Bana da oldu ben de öyle yaptım ve güncellemeleri yükledim oldu. Geçmiş olsun.

Merhaba ilk öncelikle geçmiş olsun ana kartı kontrol ettin mi ? Bir yerinde çıkıntı veya kırık var mıydı?

Dediğin gibi olsun hocam RAM bozuksa RAM bozuktur

Hocam uzun süredir bu sıkıntı var yani çok defa yeniden başladı ama işe yaramadı @resulmertakseloğlu

Teşekkür ederim. Montajını vatanbilgisayar yaptı onlardan herşeyi beklerim açıkçası, ama anakartta bir hasar göremedim şu ana kadar. @MehmetCemCakirgoz

Sanmıyorum hocam çünkü 2 tane 4 GB RAM'im var sağlam, onları takınca 8 GB tam olarak görüyor. @MehmetcanGuner89

Başka çare kalmadı gibi hocam ne yapalım @ixanteri

@dewil26tr Konu ilginç ve iyi oldu. Farklı fikir ve öneriler ne kadar çok ise o kadar iyidir. Tekrar görüşmek üzere.

Evet ilginç ve farklı fikirler çıktı benim işime yaramadı ama bir başkası mutlaka yararlanır Yanıtların için teşekkürler, görüşürüz. @ixanteri

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…