Windows 7-8 ve Windows server farkı nedir ?

titan80

Megapat
Daha fazla  
Arkadaşlar bu windows türlerinin birbirinden illaki farkı vardır. Benim asıl merak ettiğim şey şu. Bir ev kullanıcısı olarak ben bilgisayarıma windows server kursam normal windowstan eksik kalan yanları olur mu?

Ben sistem yöneticiyim :) Seni aydınlatayım biraz dilim döndüğünce. Server sürümleri oldukça farklı bir amaç için kullanılır terminal bir bilgisayarın olur ve domain yapısı oluşturulur ve bu terminalden diğer kullanıcıları yönetirsin, izinlerini ayarlarsın yada bir işletme paket bir program kullanıyordur programın data'ları terminal bilgisayarda yer alır kullanıcılar kendi bilgisayarlarından programa giriş yapıp işlerini yaparlar ama datalar hep terminal bilgisayarda yer alır. Kısacası server sürümleri terminal amaçlı kullanılan bilgisayarda kullanılır.

@Recep Baltaş , düzgün anlatabildim mi ? :)

Teşekkür ederim windows serverin amacına öğrenmiş oldum fakat bunu kendi bilgisayarıma kurup günlük işlemleri yapabilir miyim?

Serverlar ev kullanıcıları için pek uygun değildir. Arka plan işlerini yapmak için ayarlanmıştır. Ama sadece günlük işler için kullanacaksan kurabilirsin. Bir yararı olmaz. Merak edersen sanal makineye kurup dene.

Aslında merak ediyorum kullanmayı. :) Server özellikleriyle ilgilinmicem elimde de lisans bulunduğu için kurasım var açıkçası. Kurup normal windows gibi kullanmak amacım cevaplarınız için teşekür ederim.

Teşekkür ederim windows serverin amacına öğrenmiş oldum fakat bunu kendi bilgisayarıma kurup günlük işlemleri yapabilir miyim?
Tabi ki kurabilirsiniz ama iso kalıbını bulmanız zor hep deneme sürümleri var internet'te ve özellikleri kırpılmış gerçi siz sadece günlük kullanım için kuracaksanız problem olmaz, fikrimi sorarsanız da gereksiz bak sana resim atayım :) Gör nasıl olduğunu.
Son gönderdiğim yukarıda bahsettiğim domain yapısında bulunan kullanıcılar yani Client'lar. Bu sürüm ingilizce.
1.png
2.png
3.png
4.png

Resimler işe yaradı görmüş oldum :) Açıkçası dreamsparktan indirdim windows serveri lisansımda var. Diyeceksinizki orda windows 8.1 de var kur kullan rahat rahat :) zaten kurdum 8.1 kullanıorum ama benimki merak işte bir kurup deneyeceğim serveri :) konudan biraz uzak olacak ama bir sorum daha var bu dreamsparktan aldığım keyi kendi makinamda kullanıyorum şu anda ama bilgisayarı değiştirdiğimde, mesela lisansı eski bilgisayarımdan kaldırıp diğer yeni aldığım makinede kullanabilir miyim? Aynı anda iki makinede kullanmaktan bahsetmiyorum eski pcden kaldırıp lisansı yeni pcde kullanmak mümkün mü?

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı