Bugün ise eski sistemimdeki parçaları ve yeni parçalarımı yeni kasama monte edip çalıştırdım. Windows'u ilk açışımda problem yoktu. Ama sonraki açılışlarında hep açıldıktan 3-4 dakika sonra donuyor. Güvenli modda açmayı denedim ama bu seferde güvenli mod açılırken dondu.
Biraz araştırdım PSU'dan kaynaklanabilir deniyor. Ama benim PC de 1 SSD 2 Tane de HDD var. SSD'de Windows 7 kurulu. HDD lerin birisinde ise Mac OS X kurulu, sonuncusunu da depolama amaçlı kullanıyorum. Eğer güç kaynağımda sıkıntı olsaydı Mac OS X de de aynı sorunla karşılaşırdım gibime geliyor.
Şu an Mac'deyim. Yaklaşık 15 Dakikadır hiçbir donma olmadı. Bu sorunu nasıl çözebilirim? Daha geçen hafta format atmıştım bilgisayarıma. Şimdiden teşekkürler.
@ALoNeDarK, Profesyonel olarak Cryengine kullandığımdan dolayı Windows 7 kullanıyorum. 8 ve 8.1 de program sıkıntı çıkarıyor. Windows 9'u bekleyeceğiz artık Bu arada biraz önce sorunum çözüldü. MSconfig'den başlangıçta açılan programları iptal ettim. Şu anlık bir sıkıntı yok.
@Recep Baltaş Hayır anakart değişmedi, ama sorun yine başladı bu sefer bios ekranındaki yazıların ve Windows'un çözünürlüğü düşük şekilde açılıyor ve Hoşgeldiniz ekranında donuyor.
İlk olarak malwarebyte ile tarama yapın(Windows'u). Asıl sorun bıos ayarı ve Boot record'dan kaynaklı bana göre. SSD firmware güncellemesi yapıp doğru SSD aracından Healt kısmında sorun varmı kontrol edin.