Windows 7 Başlatılamıyor

TolgaY

Hectopat
Daha fazla  
Merhabalar değerli Technopat.net ailesi. Benim sorunum şu; Bilgisayarımı 1 saat öncesine kadar sorunsuz kullanabiliyordum. Canım içecek bir şeyler çekti ve kapatıp markete gittim. Eve geldiğimde bilgisayarın power tuşuna bastım beklemeye koyuldum. Fakat 1 saat öncesine kadar sorunsuz çalışan bilgisayarımda Windows logosu gelmiyor, sol üstte ''-'' işareti yanıp sönüyordu. İnternetten okuduğum birkaç bilgiyle bios'a girdim. Bios'tan USB'leri devre dışı bırakırsanız muhtemelen açılacaktır deniyordu. Dedikleri şeyi eksiksiz yaptım fakat yine bir sonuç alamadım. Bu seferde evde format şansımdan mahrum oldum. Ne bir daha bios'a girebildim, ne de format cd'sini bios'tan açabildim. Peki ben bu sorunu evde çözebilir miyim yoksa sabahın erken saatlerinde dosdoğru bir bilgisayarcıya mı gitmeliyim? Cevaplarınız için şimdiden teşekkür ederim.

Bilgisayarınızın kasasını açıp orda sol taraflarda veyahut ortalarda bir yerde yuvarlak bir pil olucak BIOS pili onu çıkartıp 10 dakika bekledikten sonra takıp birdaha açabilirsiniz BIOS pilinin şeklini internete yazarak bulabilirsin.

Cevabın için teşekkür ederim fakat ''-'' sorunumu format ile çözebilir miyim? Çünkü Windows logosu gelmiyor ''-'' yanıp sönüyor.

Bana da aynısı bugün oldu çözüm yollarını yazayım ;
1- Bilgisayarı başlatırken hemen f8 tuşuna sürekli bas ordan güvenli mod şeklinde aç sonra sistem geri yüklemeden 2 gün öncesine yükle.
2-Bilgisayarın içinden belki ram ler oynamış olabilir rami çıkartarak yuvasını bi fırça yöntemiyle temizleyerek tekrar tak.
3-Hdd kablolarından biri çıkmış olabilir veya gevşemiş de olabilir ona bir bak.
4-Ekran kartına da bi bak derim ve kabloyu bi kontrol et belki gevşemiş olabilir.

Cevaplarınız için teşekkür ederim fakat ben parçalara zarar veririm diye korkuyorum bu yüzden yarın ilk iş bir bilgisayar uzmanına göstereceğim.

Uyarı! Bu konu 12 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı