Windows 7 Bit Sürümü Seçmek

260448

Kilopat
Arkadaşlar bildiğime göre bit sürümü seçimi 3 GB RAM'den yüksekte 64, azsa 32 diye seçiliyor diye biliyorum.
Ancak benim ekran kartım paylaşımlı, bu yüzden toplamda bana 3255 MB RAM kalıyor. Şimdi ben 32 bit kurarsam 3 GB RAM'i kullanıp yine 1 GB'ı ekran kartına verecek şekilde kullanabilir miyim?
Bunu sorma sebebim bilgisayarıma Windows 10 kurdum boştayken %35 RAM kullanıp oyunda %75'lerde geziyordu ve oyun sonlarına doğru %80+ olup çok kasıyor, oynatmıyordu.
Windows 7, 64 bit orijinal kurdum ve boşta %20 RAM kullanıyor ama oyunun 8-10. dakikalarında kasıp 1 dakika civarı oynatmıyor.

Kısaca isteğim sizden önerdiğiniz güzel bir iso ya da iso sitesi. (Orijinal kurup ayar yapabilmek istiyorum.) Windows 7 manager kullanmayı planlıyorum ve onda da mutlaka açılması gerekenler varsa söyleyebilir misiniz? Ben çoğu şeyi kapatıyorum. Şu anki halinden de biraz memnunum ama o kasma ve 1 GB RAM kullanımını aşınca FPS'in 20 düşmesi hiç hoş değil. 100 ise 80 gibi.

Önerilen,
4GB Ram altındakilere 32 Bit,
4GB ve üstündekilere 64 Bit şeklindedir.
Tamam 4 GB RAM ve üstündekilere 64 bit olsun. 3GB değil. Ancak ekran kartım dahili. 3255 MB kullanılabilir RAM bırakıyor bana. Geri kalanı ekran kartı alıyor. Bu durumda 32 bit kursam yine 3255 kullanılabilir kalıp yine ekran kartı gerekeni alabilecek durumda olacak mı?

Ya da başka iso öneriniz var mı? Ya da Windows 7 hızlandırma rehberi. Aynı Windows 10'daki rehber gibi.

Tam olarak sistem özelliklerini yazabilir misin? 4GB RAM varsa her halükarda 64 bit sistem kurarsin, oyunun ilerleyen dakikalarinda RAM kalmiyor diye bir olayin olmasi sacma, oynadigin oyun optimize degil gibi geliyor kulaga. Ya da oyunun sistem gereksinimlerini karsilamadan oynamaya calistigin icin oluyordur.

Temiz bir Windows kurulumunda Windows Defender, veya varsa Antivirüs de devre disi birakildiginda sistem cok stabil calisiyor.

I3 550 3.2 GHz
4 GB RAM 1333 MHZ
7200 RPM HDD
GT220 (Yak. Top. Bellek 3373)

I3 550 3.2 GHz
4 GB RAM 1333 MHZ
7200 RPM HDD
GT220 (Yak. Top. Bellek 3373)

32 Bit'e düsecek bir durum yok sistemde, ama Windows 10 / Windows 7 secimini sana birakiyorum. Bence gerekli hizlandirma ayarlari yapildiginda Windows 10 da Windows 7 kadar hizli calisir bu sistemde.

Ancak SSD'n olmadigi icin Windows 7 tercih etmen daha dogru olur diye düsünüyorum, ekran karti da Windows 7 zamanina ait, eski bir ekran karti. Sen Windows 7 64 bit temiz kurulum yap, gereksiz programlar yükleme ve bak bakalim yine kasacak mi.

Bu arada oyun neydi?

Windows 7 ideal, Ultimate öneririm.
Bilgisayarımda ilk geldiğinde Home gelmişti ben de o yüzden Home Premium kurmuştum. Temiz kurulumla Ultime'e yükseltmemi mi öneriyorsunuz?
Bir de bilgisayarda kapatılacak gereksiz hizmetlerle ilgili vs rehber biliyor musunuz?
Son bir not düşmek istiyorum. Sürücüler tek tek donanım kimliği ile kuruldu. Ben kurdum.

Onlar fazla RAM yemez yada bir 50-60 lira verip 4 GB RAM alın ben 2 GB RAM da kullandım bende kasma donma olmadı. Sorunuzu "%100 Bellek kulanımı sorunu" diye aratırsanız çözümü bulursunuz. Site önerisi yapamayacağım sosyal'de yasak Google "Windows 7 Ultimate İSO" diye aratırsanız bulursunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…