Windows 7 bitince ne olacak?

EGEMENK

Decapat
Merhaba. Aktif olarak şu anda Windows 10 kullanıyorum fakat Windows 10, sistemim çok iyi olmadığı için ağır geliyor. Ben Windows 7'de de daha hızlı çalışacağını düşünüyorum doğal olarak fakat 14 Ocak 2020'de biteceği için ve ben de sık sık oyun oyun oynayan kişi olduğum için neler olur? İnternette sonuç bulamadım yardımcı olursanız senirim

Son düzenleyen: Moderatör:
Windows 7 artık güncelleme almayacak, en son hali ile kullanılacak. Kısa vadede bir şey olacağını düşünmüyorum. Şu an için aktif kullanıcı sayısı fazla olduğundan, oyunların ve programların neredeyse hepsi Windows 7 desteklediği için sistemini kullanmaya devam edebilirsin. Ama bir süre sonra yeni çıkan programlar, yeni çıkan oyunlar, mevcut oyunların yeni gelen güncellemeleriyle beraber bunlar Windows 7 desteklemez hale gelecek. Yani bunları Windows 7'de kullanamayacaksın. Windows 7 destekleyen eski oyunları, programların eski sürümlerini, internet tarayıcıların eski versiyonlarını kullanarak hayatına devam edebilirsin Ama dediğim gibi artık güncelleme almayacağı için programların en son versiyonlarını kullanamacayacaksın.

Mesela Windows Vista için destek son buldu daha önceden. Şu an hala Vista kullanabilirsin. Bütün programların eski versiyonlarını kullanarak işini idare edebilirsin ama yeni bir şey kurmaya kalktığında sistemin desteklenmez ve programı/oyunu kuramazsın. Aynısı Windows 7 için de geçerli olacak.

Valla kaç yıldır her ne kadar Windows 10 kullansam da Windows 7 desteğinin kesileceğine üzülüyorum aslında sonrasında ne olacak diyorsan diğer eski işletim sistemlerine ne olduysa ona da öyle olacak yani Microsoft desteği kestikten sonra yavaş yavaş yazılım şirketleri de desteği kesecek çıkardıkları programlar Windows 7 desteklemeyecek yeni çıkacak olan oyunlar Windows 7 destekli olmayacak oyun platformları Steam, Uplay, Origin gibi şirketler bir süre sonra Windows 7 desteğini kesecek bilgisayar donanımı için üretici firmalar da bir süre sonra Windows 7 için güncel sürücü çıkarmayacak şu an senin kullandığın Chrome tarayıcının bile ilerleyen zamanlarda Google Windows 7 desteğini kesecek sonrasında ise hiç bir yenilikten faydalanamadıktan sonra güncel bir işletim sistemine geçmek için mecbur kalacaksın tabi o zamana kadar sende bilgisayarını illaki yenilersin.

Son düzenleme:
Microsoft Desteği kestikten sonra bir antivirüs programı ile yoluna devam etmen senin için daha iyi olacaktır. Sistemin Güvenlik güncellemelerini almayacağını antivirüs'ün birazcık koruyacağını düşünüyorum.
Windows 7 ile yoluna devam edebilirsin Hala Windows Vista kullanan dostlarım mevcut düzgün kullanırsan herhangi bir sorun yaşamazsın.
Ancak ileri safhalarda Windows 7 yeni çıkacak olan oyunları,programları desteklemeyecektir.

Önereceğim Antivirüs Programı ; Norton Security Standart

Umarım Her şey senin için Daha iyi olur
Saygılarımla
.

Microsoft, Windows 7 desteğini 14 Ocak 2020'de kesecektir. Desteğin kesilmesiyle birlikte Windows 7 artık güvenlik güncelleştirmeleri almayacaktır. Güvenlik güncellemesi almayan bir işletim sistemi siz ve verileriniz için güvensizdir. Bilinçli bir kullanıcı olsanız ve üçüncü parti bir güvenlik yazılımı kullansanız bile yeni çıkan tehditlere karşı güncellenmeyen bir sistemi kullanmak sizin her türlü zararlı yazılıma (verinizi çalmak isteyen yazılımlar ve fidye yazılımları dahil) maruz kalma ihtimalinizi arttıracaktır.

bütün yzadıklarınız için teşekkürler şu anda windows 10 kullanıyorum fakat sistemi ağır çalışıyor ilerleyen zamanlarda adam edicem pc yi eski bit sistem
pentium e2140
3gb ram
nvdia geforce 9500 gt ekran kartı
660 gb hdd
ilk başta sizce ne değiştirmeliyim ekran kartını yeni aldım 1 ay ya oldu ya olmadı. sizce hızlandırmak için ilk işlemcimi ram mi? yaşım küçük olduğu için para biriktirerek toparlıcam sistemi eski ama 1-2 yıl idare etsin beni en azından. için 2+1 ram var ben onu 4+2 den 6 gb yapmayı ve işlemciyide anakart sitesinde en son core 2 yazıyo onuda core 2 quad serisinden 6600 ler var onlardan düşündüm sonrada ssd alırım. ama ilk olarak işlemcimi ram mi?

Windows 7'ye Microsoft tarafı ve birçok geliştirici uygulama+güvenlik güncellemelerini kesecek ama Windows 10'da kötü çalışıp Windows 7'de iyi çalışan bir sistemde oyunlar sıkıntı olmaz, SSD+bellek takviyesi sisteminiz için ileride iyi olacaktır (Windows 10'un hızlı çalışması açısından).

Linux'a geçmeye ne dersiniz?
linuxu zamanında kullandım fakat daha çok oyun oynadığım açısından oyun seçeneği az geliyor o sebepten linux u çok sevmiyorum fakat linux un hız olarak windows a fark atıcağınıda biliyorum.
onları zaten ekliyicem fakat işlemcimin yazma hızı gerçekten düşük fakat internetten anakartımı araştırırken core 2 duo e6600 desteklediğini gördüm özelliklerine bakınca gerçekten benim kullandığım işlemciden daha iyi oduğu belli n11 de 40 tl ye buldum ve soru-cevap kısmında herkes memnun sizce almalımıyım?
şu anda kullanmış olduğum işlemci 1.60 ghz ye sahip gerçekten kötü.
core 2 duo ise 2.40 ghz onu alırsam 2+2 den 4 gb ram windows 10 için yeterli olmaz mı? öyle üst grafikli oyunlarda oynamıyorum zaten .gta 4
ets 2 zorlarsam şu anki haliyle gta 5 i de açıyor.
tabiki alıcağım işlemci 2.el bununda altını çiziyim.sizce alırsam iyi mi yapmış olurum?

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…