Windows 7 de Sistem Diskinde Tutarsızlık...

onurdinsever

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Öncelikle Technopat Foruma merhabalar...

Problemimi size kısaca açıklayayım. Bilgisayarıma yakın zamanda (1-2 gün) önce baktığımda C sürücümün sadece 96gb dolu olduğunu gösteriyordu . Fakat bugün C sürücüm tamamen dolu olarak gösteriyor . 8.07 gb boş alan olarak gözüküyor . Ayrıca şöyle bir sorunda var , Program ekle kaldıra baktığımda ise Counter Strike Source ' ün boyutunu 3,99TB olarak gösteriyordu onuda sildim ama sorun hala aynı yaklaşık 2 gb bir yer boşalttı silinince. Sorunum böyle . Aşağıda kullandığım virüs programlarını da ve bilgisayarımın modelinide yazacağım.

Kullandığım virüs programı :
1) Advanced SystemCare Ultimate (Hem bakım hemde virüs programı olarak kullanmaktayım)
2) Norton 360 (Sorun oluştuktan sonra deneme sürümü ile tam sistem taraması olarak yaptım)
Bunlar ile herhangi bir virüs çıkmadı.

Bilgisayarımın modeli :

Lenovo Ideapad Y570 (750GB HDD + 32GB SSD ) modeli...

Program Ekle Kaldırdan Bir Görüntü :

http://s1310.hizliresim.com/1g/1/t5kjk.jpg

C sürücüsü :

http://s1310.hizliresim.com/1g/1/t5kk5.jpg

Herhangi bir format yada yeri yükleme işlemi yapmadan bu sorundan kurtulmak istiyorum ama kurtulamayacağım galiba :) Önerin için sağol ...

Yani bilgisayarın kendi sıfıra döndürme muhabbeti varya (kusurabakmayın aklıma gelmedi tam kelime ) O şekilde yapsamda düzelir değil mi ? Backup demek istemiştim :D

- - - Güncellendi - - -

Birde şey vardı . Facebook üzerinden arkadaşımla görüntülü konuşurken OpenGL Lost Connect hatası vermişti . ..

Soruna teşkil eden bir çok şey olabilir. Önereceğim çözüm yolları formattan çok daha uzun sürecek. O yüzden en idealini söylemiştim. Hatta Win 8.1 kurarsanız daha iyi olurdu.

1) ftp://ftp.drweb.com/pub/drweb/cureit/launch.exe buradan Dr.Web CureIt! Utility yazılımını indirin. Sistem geri yüklemeyi kapatın. Ağ bağlantısını kes / modemi kapat.

Bilgisayarı yeniden başlat açılırken F8’e basarak Güvenli Modda bilgisayarını açın. Önce Express yani hızlı taramayı yaptırın. Kısa sürede tarama biter zaten zararlı bulursa silin. Ardından Tam taramayı seçip sistemini taratın.

C:\Documents and Settings\Kullanıcı Hesabın\DoctorWeb\CureIt.log daki log dosyasını buraya ekle.

2) Komut istemi(CMD)'ni yönetici olarak açıp
chkdsk c: /f yazıp enterlayın. PC yeniden başladığında C: sürücüsünün hata denetimini gerçekleştirecektir. Ardından chkdsk d: /f yapıp enterlayın.

3) Başlat çalıştıra Cleanmgr yaz enterla. Windows'un kurulu olduğu sürücüyü ( muhtemelen C: ) seç enterla. KKısa bir hesaplamadan sonra Disk Temizleme menüsü gelecek "Sistem Dosyalarını Temizle" ye tıklayın, tekrardan ilk baştaki gibi Win. kurulu olduğu sürücüyü seçip enterla. Menüden "Silinecek dosyalar" da ki tüm kutucuklara tik koyup tamam diyin. Gelen soruya Sil derseniz süprüntü temizliği yapacaktır.

4) Başlat çalıştıra temp yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle

5) Başlat çalıştıra %temp% yazıp enterla. Tüm klasör içeriğini temizle.

6)
http://raproducts.org/PureRa.zip bu adresten PureRa yazılımını indirip rardan çıkart masaüstüne atın. Sağ tıklayıp yönetici olarak çalıştırın. Next dedikten sonra Check All’ı seçip tüm kutucukları işaretle ardından clean tuşuna bas ve temizle.

7)
Auslogics Disk Defrag Portable - Runs directly from a USB drive Buradaki Auslogics'in kaliteli Portable Disk Birleştirme yazılımı ile Disk Birleştirme işlemi uygulayın.

8) http://sourceforge.net/projects/hjt/ buradan Hijacthisi indirip yönetici olarak çalıştırın.

En üstteki Do a system scan and save logfile 'ı seçip Hijackthis raporunu buraya upload edin.

Kardeşim , bu güzel yazın için , bana ayırdığın zaman için sana çok teşekkür ederim. Ben direk format atmayı deniyorum. Sen ekstra windows 8.1 kur demişsin. Benim Windows 8 ile alakalı bazı sıkıntılarım var yaa . Mesela , ben windows 8 pro dvd sini 120 tl almıştım kurulumu gerçekleştiriyorum fakat lenovo ideapad y570 model bilgisayarımda üstteki Fan hızı ayarlama ekran ayarlama ( sinema modu ..) bunlar çalışmıyor . Yani bazı konbinasyonlarda sorun çıkarıyor . Bluetooth sürekli açık kalmak zorunda açma ve kapatma konbinasyonu çalışmıyor.Gibi bazı şeyler var . O yüzden Windows 7 den devam etmeyi düşünüyorum. Ama Windows 8.1 ide kurmak isterim... :D

- - - Güncellendi - - -

Birde şöyle birşey var . Sen disk birleştir demişsin . Yanlış olmasın ama benim ssd hybrid olarak çalışıyor . Disk birleştirme bir zarar vermez değil mi ? Onuda bir sorayım dedim . Tekrar çok teşekkürler

Boşuna yazdırdın yani bana bunları. En başta zaten en kolay yöntemi söylemiştim :)

Yeni kurulum yapacağın için alttaki adımları yapmana gerek yok. HDD 'yi biçimlendirerek yeni kurulum yapmayı unutma. Şimdi olmasa da ileride Win 8.1 e geçmediğinin sıkıntısını çekeceksin. Bir kaç özellik çalışmadı diye Win 7 ye geçmek doğru değil. Win 8.1 kur sen bulamadığın driverlarda yardımcı oluruz tekrardan.

Uyarı! Bu konu 13 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı