Windows 7 desteği bittiği zaman bilgisayar kullanılabilecek mi?

Evet kullanılabilir, nasıl Windows XP bile halen kullanılıyorsa. Teknik destek, güvenlik ve güncellemelerden mahrum kalınıyor.

Şuanda orjinal kullanmıyorsan zaten mahrum kullanıyorsun anlamına gelir. Kullanmaya kullanırsın ama tüm artıları ile değil. Kaldı ki Win 10 kullanmaya başlamamın öncesine kadar win 7 savunucuydum. Win 10 çok ayrı güzel bir işletim sistemi. Microsoftun yönetimi bu anlamda başarılı.

Windows Windows 7'den desteğini çektiği zaman bilgisayarı kullanabilecek miyiz?

Kullanılabilir. Ancak Windows 7'de bir açık bulunduğu zaman tamir edilmeyecek.

Zaten şu anda Windows 7 hata düzeltme, performans ve geliştirme güncellemesi almıyor.
Şu anda sadece kritik güvenlik güncelleştirmeleri ve basit güvenlik güncellemeleri alıyor.
İşletmeler kolayca alt yapılarını değiştirmediği için onlara para ile güncelleme satmaya devam ederler.

Basit kullanıcı'nın işletim sistemi değiştirmekten başka bir çaresi yok. Yoksa güvenlik güncellemesi almayan bir sistemde, kişisel verileri çok fazla zarar görebilir. Ayrıca çoğu uygulama bu sistem için güncelleme çıkarmak için uğraşmazlar.

Son düzenleme:
Bilgisayar'ı kullanırsın da ilerleyen zamanlar da bir çok program desteği de kesilecek öyle olduğu vakit Windows 7 ye o programları kuramazsın ve ayrıca oyun oynuyorsan yeni oyunlar da Windows 7 desteği olmayacak. Güvenlikmiş virüsmüş o senin kullanmana ve internette gezinmene bağlı...

Kullanılabilecek elbette Windows XP gibi ancak herhangi bir güvenlik/ yazılım/ hata giderme/ geliştirme gibi güncelleme almayacak ve program geliştiriciler doğal olarak Win7 için destek yazmayacak. Eğer sisteminiz aşırı eski değilse ve 120GB bile SSD niz varsa Win10 a geçmenizi tavsiye ederim, ilk çıktığı günden beri kullandığım ve memnun olduğum bir işletim sistemi. ( eski win7 savunucularındanım ben de )

Gardaşım... Adam resmen benle aynı dili konuşuyor.

Gardaşım... Adam resmen benle aynı dili konuşuyor.
Zamanında Asus Gaming Laptop almıştım yıllar önce üniversiteye ilk başladığımda, 4.nesil İ7 ve GTX670M vardı 12GB ram felan zamanının deli bir laptopu idi.
Orjinal Win8.1 ile geliyordu, ben böyle dandik saçma işletim sistemi görmemiştim o günleri hatırlıyorum, ertesi gün Win7 yükledim Win8'i sadece 1 gün kullandım onun dışında hayatım Win7 ve Win10

Eğer Windows 7'nin güncellemeleri devam etseydi, şuan onun üstüne windows sürümü tanımlanamazdı. -bekobusy Bu arada tabiikide kullanabilirsin. Sadece yeni sistemsel güncellemelerden faydalanamazsın.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…