Windows 7 desteği uzatıldı mı?

Zadan

Hectopat
Makaleler
1
Daha fazla  
Bazı haber sitelerinde Microsoft Windows 7 desteğini 3 yıl uzattı diyor. Bu haber doğru mu?

işletmeler bir miktar ücret ödeyerek özel güncellemeler alabiliyorlardı bu desteği uzattılar.

Bakabilirsiniz.

2023 yılında ESU desteği sona erecek Windows 7'nin desteği 3 yıl daha uzatıldı, buna göre destek 2026 yılında son bulacak. Fakat Windows 7'nin desteğinin uzatılması ev ya da son kullanıcıları etkilemez, bu desteğin uzatılması Windows 7'nin kurumsal müşterilerinin kapsar. Microsoft'un bu süreyi artırma da ki sebebi, işletim sisteminin hala kullanılmasından kaynaklı.

2026 yılında son bulması beklenen ESU hizmetinden yararlanan Windows 7 edisyonları;

• Windows 7 SP1 Enterprise
  • Windows 7 SP1 Pro
  • Windows Server 2008 R2
  • Windows Embedded Standard 7
  • Windows Embedded POS Ready 7

Son düzenleme:

Bu liste resmi olarak güncellemeden faydalanabilen işletim sistemleri.
ESU bypass aracı sayesinde Professional ve Enterprise dışındaki Windows 7 versiyonları da (örneğin: Home Premium) ESU güncellemelerini beleşe alabiliyor. Daha önce Windows 7 Home Premium sürümünde test ettim.

Evet, rehbere baktım. Tek bir uygulama ile Windows 7'ye ESU güncellemesi gönderilmesi mümkün. Muhtemelen uygulama ESU indirme adresini, normal güncelleme adresiyle değiştiriyor. Bu yöntemle Windows 7 hala güvenlik güncellemesi alıyorsa forumda desteklenmesi iyi olabilir.

Evet bu yöntemi Technopat Sosyal'de kullanan birkaç kişi var diye biliyorum.
Ayrıca bu yöntem yurt dışında daha bilindik bir yöntem. Yani çoğu insan kullanıyor diye tahmin ediyorum.
Ben de destek gerçekten uzatılırsa tekrardan eski bilgisayarımdaki Windows 8.1'i silip tekrardan Windows 7 yükleyip bu yöntemi uygulayacağım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…