Windows 7 Disk Taraması %0'da kalma Sorunu

217240

Kilopat
En baştan anlatsam daha iyi olur büyük ihtimalle:

Tam olarak 2 hafta önce talihsiz bir kaza geçirmiştim ve bilgisayarımın paneli kırılmıştı. Bende mecburen 6 saniye zorlu kapatmayı kullandım. Daha sonra birkaç kez açıp aynı şekilde kapattım. 1 gün önce sipariş ettiğim panel geldi ve bende taktım tamamiyle sorunsuz çalıştı. Ama bilgisayar sürekli donuyordu. Hatta ilk açılışta sağ sağ tıkladığım da bile donuyordu.

Bir süre normal kullandım ama yine aniden dondu. Ben yine zorlu kapattım ve açılırken "Scanning and repairing drive (C:" yazısı belirdi. Bende donmaları düzeltir diye dokunmadım. Daha sonra Windows kurtarma yeri geldi bende bir şey yapmadan restartladım. Açılırken İngilizce olarak disk taramasını istemiyorsanız tuşa basın yazıyordu. Ben yine onarır donmaları diye basmadım. Yaklaşık 8 saat oldu hala %0'da zorlu kapatma denemeli miyim, yada başka ne yapmalıyım.
Belirtmeyi unutmuşum ama windows 7 deil 10 olucak.

Son düzenleme:
Yeniden kurmayı dene Windows'u. Diske kuramazsa diskinde sıkıntı olabilir, başka bir bilgisayara bağlayıp HD Tune ile error ve health testi yapmayı dene ya da USB'den çalışan bir tarama programı ile dene. Seagate disk ise Seatools USB'den çalışıyor olmalı.
Panel düşme sebepli kırıldıysa diskte sıkıntı olması kuvvetle muhtemel.

Son düzenleyen: Moderatör:
Aynı hata bana dün olmuştu. Benim PC'de 0'da kalmıştı. Daha sonra kapatıp açtım bu sefer %1'e çıktı ve hata verdi. Daha sonra CD'yi çıkarttım temizledim tekrar taktım, bilgisayar o işlemi atladı ve oldu. Yani CD'de bir hata olabilir.

Yeniden kurmayı dene Windows'u. Diske kuramazsa diskinde sıkıntı olabilir, başka bir bilgisayara bağlayıp HD Tune ile error ve health testi yapmayı dene ya da USB'den çalışan bir tarama programı ile dene. Seagate disk ise Seatools USB'den çalışıyor olmalı.
Panel düşme sebepli kırıldıysa diskte sıkıntı olması kuvvetle muhtemel.
Normalde PC'nin kendisindeki formatı kullanıyordum. Şimdi masaüstüne gitmeden nasıl yapabilirim?

Aynı hata bana dün olmuştu. Benim PC'de 0'da kalmıştı. Daha sonra kapatıp açtım bu sefer %1'e çıktı ve hata verdi. Daha sonra CD'yi çıkarttım temizledim tekrar taktım, bilgisayar o işlemi atladı ve oldu. Yani CD'de bir hata olabilir.
Onu yapabilirim fakat yaparsam garanti dışı kalır maalesef. Mümkünse kendim çözeceğim olmazsa garantiye vereceğim.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı