Windows 7 DVD tool ile Windows 8 format atma

Berkayjan15

Hectopat
Yer
Ankara
Daha fazla  
Meslek
Öğrenci
Merhaba arkadaşlar.

Benim bir problemim var. Daha önce USB`den format atmak için windows 7 usb tool ile windows 7 yükleyip rahatça format atmıştım. Fakat sanırsam onun partitionları tam emin değilim dosyaları kalmış. Ben tekrar onla format atmak istiyorum fakat windows 8 atıyım dedim yine windows 7 toolu kullandım partition bilmem ne hataları verdi. Farklı program kullanayım dedim ondada hata verdi. Ben bu flash belleği tekrar format atmak için kullanmam gerekiyor. Nasıl yapacağım ?

Hocam ben imkansızlıktan Windows 8.1'in güzel bir özelliğini keşfettim ; Gidin Disk Yönetimine oradan kendinize 4096MB alanı mevcut HDD'inizden küçülterek çıkartın, sonra bu 4096MB alanı yeni bir disk oluşturmak için kullanın. Diski oluştururken FAT32 Formatını seçin, Ardından Windows 8.1(8 de olur mu bilmiyorum) ISO dosyasının içindekileri bu yeni oluşturduğumuz Disk'in içine atın. Artık bilgisayarınız o diski Flash Bellek gibi algılıyor yani makineniz açılırken bu diski seçerek boot ettiğinizde makineye format atabiliyorsunuz. Tabi atarken dikkat edin küçülttüğünüz 4GB alanı(4096MB) silmeyin ve verilerinizi yedeklemeyi unutmayın. Format işleminin ardından yeni oluşturduğunuz diski disk yönetiminden siliniz ve artık kaç disk kullanıyor iseniz(Mevcut HDD'in üzerinde) istediğinize bu diski büyüt deyip o alanı tekrar geri alınız. Bu yöntemi Flash disk bulamadığım için deneme yanılma yöntemiyle denemiştim sonuç olumlu ancak Windows 8'de belki Windows 7 ve altında asla işe yaramıyor. Kolay gelsin :)

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı