Windows 7 Format Bitmiyor

SNN0

Decapat
Win. 7 Ultimate formatı attım. Her şey güzel ilerledi. Ama sonda "Windows ayarlarınızı sonlandırıyor." da kaldı. 1 Saatten fazladır bu durumda. Pc'yi kapattıp tekrar açtım ama hala aynı ekran var. Kapatıp açılırken BIOS'a girmeye çalışıyorum ama artık alt tarafta BIOS'a girmek için gösterilen tuşlar da yok yani BIOS'a da giremiyorum. Napacağım bilmiyorum. Yardım ederseniz sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Kardeşim Windows 7'ye niye format Atiyon Windows 10'na Geç daha iyi ve stabil işletim sistemi. Eğer Windows 10'nu sevmiyorsan Windows 8.1 Geç Ben seviyom ama herkes o sistemi sever

Sistem özelliklerinizi belirtin.

Açılırken Bilgisayarınızı Onarın > Sorun Gider > Gelişmiş seçenekler > Komut İstemi kısmına girin. Eğer ki bu buraya giremiyorsanız format ekranında f10 tuşuydu sanırım tam emin değilim fakat f tuşlarından bir tanesi cmd ekranına benzer bir komut ekranı açar orda şu adımları izleyin.

1 - diskpart
2 - list disk
3 - select disk x (x yerine kendi disk boyutunuzun olduğu seçeneği seçin.)
4 - clean
5 - CREATE PARTITION PRIMARY
6 - ACTIVE
7 - FORMAT FS=NTFS QUICK
8 - ASSIGN
9 - exit (2 Kez)

Şimdi bilgisayarı yeniden başlatıp kurulum ekranına dönebilirsiniz. Fakat bu işlem bilgisayarınızdaki tüm verilerin silinmesine yol açıcaktır. Bunu göz önünde bulundurarak işlemleri gerçekleştirin.

Bu işlemi laptoplarda uygularsanız hard diskiniz tamamı ile silineceğinden recovery dosyalarınız da silinecektir. Yani üretici firmanın yüklemiş olduğu Windows setup'u çalışmayacaktır. Siz gerçi windows 7 kullanıyormuşsunuz ama windows 8-10 kullanan arkadaşlarında işine yararsa ileride bunları göze alarak yapsınlar. iyi forumlar.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…