Windows 7 format sırasında sürümleri görmüyor

tempZ

Kilopat
Daha fazla  
Forumdaki Windows 7 home basic konusundaki ISO'yu indirdim. ISO'nun SHA değerleri doğru fakat format atarken boot ile flash seçtikten sonra Windows 7 kurulum ekranında "şimdi yükleyin" dedikten sonra sürüm seçenekleri gelmiyor. Laptop çok eski bir model. @Enes3078

Dosya Ekleri

• 1704119929475.png
    2 MB · Görüntüleme: 90
USB belleği başka bir bilgisayara takın. Source klasörünü içinde ei.cfg isimli bir dosya olması lazım. Onu silin. Fotoğrafı incelediğimde sürümler değil de yüklenecek sürücü görünmüyor gibi duruyor. Hard disk bozulmuş olabilir ya da gerekli sürücü eksik olabilir.

2 Farklı USB ile denedim, şimdi de Ultimate sürümünü denedim aynı sorunla karşılaştım.

Hemen deniyorum hocam. Bilgisayarda Windows 10 kurulu, hard diski kontrol etmem gerekirse yapabilirim. Format ortamını ayrı PC de hazırlıyorum.

"ei.cfg" yi sildim yine aynı sorun hocam, maalesef çözülmedi.

Rufus ile flash belleklere isoyu atarken Dosya Sistemi için sadece "NTFS" ve Disk Bölüm Düzeni için de sadece "MBR" seçenekleri var. Rufus'ta bu ayarlar ile formatlıyorum. Doğru mudur?

Dosya Ekleri

• 1704121498786.png
    543 KB · Görüntüleme: 58
  • 1704121508480.png
    1,4 MB · Görüntüleme: 48
  • 1704121827657.png
    25,7 KB · Görüntüleme: 39
Son düzenleme:

Windows 7'nin GPT desteği yok maalesef. Ama söylediğim gibi kullandığınız diski Windows tanımıyor. Diskin driverını bulup başka bir USB'ye atmanız ve ilk attığınız fotodaki göz at butonundan driverı seçmeniz gerekiyor.

UEFI, Windows XP'den beri mevcut. GPT ise Windows 2000 ile (1999 yılında) hayatımıza girdi. Her neyse, konu sahibinin sürücüleri eksik indirdiği Windows 7 ISO'sunda. NTLITE ile chipset sürücülerini entegre etmeli (AHCI gibi).

Her neyse, konu sahibinin sürücüleri eksik indirdiği Windows 7 ISO'sunda. NTLite ile chipset sürücülerini entegre etmeli (AHCI gibi).

ISO doğru inmişti, eksikten kastınız nedir hocam, ek dosya mi indirmek lazım? Her denediğim ISO dosyasının SHA kodlarını kontrol ettim.

2 gündür çözemedim, Windows 7 haricinde eski bilgisayar için hangi işletim sistemini önerirsiniz?

Her işletim sisteminde her sürücü kendiliğinden bulunmaz. Sizin cihazınızın temel sürücüleri eksik ya da hata verdiği için çalışmıyor. Bilgisayarın özelliklerini nedir?

Sürücülerin eksik olması konusunda hemfikiriz. Ancak UEFI desteği Windows 8 ile birlikte gelmiştir. UEFI destekli Windows 7 ISO'ları sonradan değiştirilmiş isolardır.

UEFI teknolojisi Windows 8 ile gelen bir özelliktir. Asıl siz yanlış bilgilendirme yapmayın.
@Neurevt

Recep Baltaş'ın mesajını da eklemek istedim ancak alıntılayamadığım için LİNK koyuyorum.

Microsoft Windows XP ile birlikte (23 sene önce yani) sundu diyorum (IA-64 için). Normal 64 bit için (AMD64/EMT64 için) UEFI desteğini Vista RTM ile getirdiler. 32 bit UEFI ise 8'de geldi.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…