Windows 7 format sonrası neler kurulmalı?

Pc de 4gb dan fazla ram varsa ve 32bit işletim sistemi kurarsanız 6 veya atıyorum 8gb ram olsa da 4gb olarak görür ram miktarını. İşlemcinin özelliklerine bakın 64bit desteği varsa win7 64bit sürüm kurun. Yani gerçi 15 yıl önce bile 64bit işlemciler vardı zaten. Cpu-z ile de bakabilirsin işlemci modeline veya aygıt yöneticisinden, bilgisayarımdan...

Pc de 4gb dan fazla ram varsa ve 32bit işletim sistemi kurarsanız 6 veya atıyorum 8gb ram olsa da 4gb olarak görür ram miktarını. İşlemcinin özelliklerine bakın 64bit desteği varsa win7 64bit sürüm kurun. Yani gerçi 15 yıl önce bile 64bit işlemciler vardı zaten. Cpu-z ile de bakabilirsin işlemci modeline veya aygıt yöneticisinden, bilgisayarımdan...
Hocam 4 GB rami var ona eminim o konuda sıkıntı yok ama bilgisayar ele geçtiğinde inceleyim, 64 bitse 64 bit kurayım o zaman. Teşekkürler yardımınız için.

Hocam 4 GB rami var ona eminim o konuda sıkıntı yok ama bilgisayar ele geçtiğinde inceleyim, 64 bitse 64 bit kurayım o zaman. Teşekkürler yardımınız için.
64bit işlemci devri amd athlon 64 ile başladı zaten. Baya eski bir işlemci. Wiki ye göre 2003 de çıkmış o da. Bu tarihten sonra üretilmiş ise çoğu 64bit tir. Intel olsun amd olsun. Zaten 64bit desteği varsa işlemcinin; buna 32bit işletim sistemi kurmak yanlış olur ya. Windows 98 bile 32bit ti. Kimisi win xp 32 bit kullandı. Ama siz win7 kurmuşsunuz. Çok eski sistemlere win7 bile kurulmuyor hata veriyor. Win7 home premium 64 kurun veya pro 64, ultimate 64...

Son düzenleme:
64bit işlemci devri amd athlon 64 ile başladı zaten. Baya eski bir işlemci. Wiki ye göre 2003 de çıkmış o da. Bu tarihten sonra üretilmiş ise çoğu 64bit tir. Intel olsun amd olsun. Zaten 64bit desteği varsa işlemcinin; buna 32bit işletim sistemi kurmak yanlış olur ya. Windows 98 bile 32bit ti. Kimisi win xp 32 bit kullandı. Ama siz win7 kurmuşsunuz. Çok eski sistemlere win7 bile kurulmuyor hata veriyor. Win7 home premium 64 kurun veya pro 64...
Format atmadan önce 32 bit Windows 7 kuruluydu, hep öyle kurdum ben de araştırmadan. Dediğiniz gibi 64 bit olabilir, inceleyip ona göre format atarım hocam.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı