Evet sevgili technopat kullanıcıları, bugün Windows 7 ultimate 64 bit uefi kurulumu yaptım.
Herşey güzel gitti ve kurulum tamamlanınca laptop reset attı. Türkçe kurulum yapmama rağmen Starting Windows yazısı çıktı. Sonrada, "Kurulum kayıt defterini güncelleştiriyor." yazısı çıktı. Ve bilgisayar pat diye bir ses çıkartarak yeniden kendisini başlattı. Şimdide 15 dakikadır "Starting Windows" ekranında kaldı, ve hiçbir ilerleme yok.
Rufusmuydu neydi o programdan Recep abinin rehber videosuna göre 8 GB "SP" marka USB 2.0 flash belleğe .iso dosyasını attım. Iso dosyasını nerden indirdiğim farkediyorsa, özelden yardımcı olacak technopatlara yollayabilirim. Çünkü yabancı sitenin link paylaşımı yasakmı, değilmi bilmiyorum.
Laptop markam:
HP Destek ve Müşteri Hizmeleri'ne Başvurun | HP® Destek
Önceden Windows 8.1 64 Bit kuruluydu. Biliyorum biraz arandım
. Ve CD/DVD veya USB olmadan format atabiliyordum recovery moddan (Bu özellik UEFI'ye özeldi galiba.). BIOS ayarlarım Default "F9" halinde.
Yeni Windows dosyası indirebilirmiyim, orası şüpheli çünkü elimde belli başlı cihazlar var. Önceliğimiz bu problemi çözmek olursa iyi olur çünkü, şuan iPad üzerinden yazıyorum ve elimde telefon olarak LG G2 var. Bunlardan USB diske yeni dosya atamayacağıma göre, önceliğimiz bu problemi çözme olmalı.
Şimdiden yardımcı olacaklara çok çok teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.