Windows 7 formattan sonra açılış sorunu.

Makaleler
6
Daha fazla  
Evet sevgili technopat kullanıcıları, bugün Windows 7 ultimate 64 bit uefi kurulumu yaptım.
Herşey güzel gitti ve kurulum tamamlanınca laptop reset attı. Türkçe kurulum yapmama rağmen Starting Windows yazısı çıktı. Sonrada, "Kurulum kayıt defterini güncelleştiriyor." yazısı çıktı. Ve bilgisayar pat diye bir ses çıkartarak yeniden kendisini başlattı. Şimdide 15 dakikadır "Starting Windows" ekranında kaldı, ve hiçbir ilerleme yok.

Rufusmuydu neydi o programdan Recep abinin rehber videosuna göre 8 GB "SP" marka USB 2.0 flash belleğe .iso dosyasını attım. Iso dosyasını nerden indirdiğim farkediyorsa, özelden yardımcı olacak technopatlara yollayabilirim. Çünkü yabancı sitenin link paylaşımı yasakmı, değilmi bilmiyorum.

Laptop markam: HP Destek ve Müşteri Hizmeleri'ne Başvurun | HP® Destek

Önceden Windows 8.1 64 Bit kuruluydu. Biliyorum biraz arandım :) . Ve CD/DVD veya USB olmadan format atabiliyordum recovery moddan (Bu özellik UEFI'ye özeldi galiba.). BIOS ayarlarım Default "F9" halinde.

Yeni Windows dosyası indirebilirmiyim, orası şüpheli çünkü elimde belli başlı cihazlar var. Önceliğimiz bu problemi çözmek olursa iyi olur çünkü, şuan iPad üzerinden yazıyorum ve elimde telefon olarak LG G2 var. Bunlardan USB diske yeni dosya atamayacağıma göre, önceliğimiz bu problemi çözme olmalı.

Şimdiden yardımcı olacaklara çok çok teşekkür ederim, iyi forumlar dilerim.

Neden Windows 7 kurdunuz merak ediyorum? Aslında ben Windows 7'yi tanımadığımdan bugün deneme amaçlı kurmayı düşündüm. Kurulumu başardım. Ama bilgisayar açılmadı. Şimdi bölüm öylece duruyor. Benim bilgisayarım da HP Pavilion serisi.
HP Destek ve Müşteri Hizmeleri'ne Başvurun | HP® Destek
Sanırsam Pavilion serisine Windows 7 kurulmuyor. Şu an Recovery moddan format yapman olanaksız. Çünkü normal format sonrası Recovery kapanıyor. Garantin dolmadıysa teknik servisle görüş ve sana Recovery CD'si göndersinler.

Neden Windows 7 kurdunuz merak ediyorum? Aslında ben Windows 7'yi tanımadığımdan bugün deneme amaçlı kurmayı düşündüm. Kurulumu başardım. Ama bilgisayar açılmadı. Şimdi bölüm öylece duruyor. Benim bilgisayarım da HP Pavilion serisi.
HP Destek ve Müşteri Hizmeleri'ne Başvurun | HP® Destek
Sanırsam Pavilion serisine Windows 7 kurulmuyor. Şu an Recovery moddan format yapman olanaksız. Çünkü normal format sonrası Recovery kapanıyor. Garantin dolmadıysa teknik servisle görüş ve sana Recovery CD'si göndersinler.

Hocam biz senelerdir 95,xp ve 7 ile büyüdük. Laptopta windows 8.1 kurulu gelmeseydi, ben yine windows 7 yüklerdim. Bu arada yorumunuz için teşekkürler. Garantim daha dolmadı arayayım aldığım yeri, ama ne saçma bir şey neden windows 7 kurdurtmuyorki bunlar bana...

Çünkü eski bir işletim sistemi ! DirectX 12 desteği almayacak. Yeni nesil donanımların sürücülerini almayacak. Bizde sorun yok , sizin şu yeniliğe karşı olan ön yargınız oldukça bu işler yürümez.
Windows 8.1.3 kurmanızı öneriyorum şiddetle.

Windows 7 uefi desteğini doğru dürüst verebilen bir işletim sistemi değil. Daha önce deneyenler de sorun yaşadılar büyük kısmı. Recovery kısmı zarar görmediyse, recovery yapmayı deneyiniz. Gördüyse yine usb ya da dvd ile uefi desteği ile windows 8 ya da 8.1 kurmanız gerekli bir şekilde.

Çünkü eski bir işletim sistemi ! DirectX 12 desteği almayacak. Yeni nesil donanımların sürücülerini almayacak. Bizde sorun yok , sizin şu yeniliğe karşı olan ön yargınız oldukça bu işler yürümez.
Windows 8.1.3 kurmanızı öneriyorum şiddetle.

Hocam ben mevcut sistemim ile en son güncelemelerle Windows 7 kullanabilirdim, çoğu oyun o zaman çıktı. Zaten piyasadaki ekran kartlarının hepsi DX 12 desteklemiyor, 1-2 milyarlık olanlar hariç. Zaten upgrade edilemeyen bir sistemim vardı vede Windows 7 yabana atılacak bir işletim sistemide değildir. Yeni çıkacak oyunlar Windows 7 destekliyecek problem nedir? Sizin mantığınızla her yeni araba modeli çıktığında onu alalım gibi oluyor.

Windows 7 uefi desteğini doğru dürüst verebilen bir işletim sistemi değil. Daha önce deneyenler de sorun yaşadılar büyük kısmı. Recovery kısmı zarar görmediyse, recovery yapmayı deneyiniz. Gördüyse yine usb ya da dvd ile uefi desteği ile windows 8 ya da 8.1 kurmanız gerekli bir şekilde.

Evet hocam farkettim zaten, yalnız şuan onarım modunda cmd açtım bir kaç ayar deniyorum olmaz ise, yarın internet kafeden direk windows 10 atıcam usb ye.

İşletim sistemi ( Yazılım ) ile arabayı ( Donanım ) nasıl birbirine bağlıyorsun şaşıyorum. AMD'de RX XXX serisi ve nVidia GTX 400 üstü DX 12 alacak yani 400TL'lik bir kart ( GTX 750Ti ) bile alacak.
Windows 7'yi hala önermiyorum ve yabana atıyorum. Zamanı için iyi tamam ona sözümüz yok fakat şuan Windows 7 eski bir işletim sistemi.

Uyarı! Bu konu 11 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı