Windows 7 hiçbir sürücüyü görmüyor

Murat Köprücek

Hectopat
Selamlar. Cihazım olan Casper Nirvana C300 Silver model laptopa Windows 10 yüklüydü. Cihaz çok kötü durumda olduğu için Windows 7'ye geri düşürmek istedim. Lakin HDD formatı GPT ve USB formatım MBR olduğu için hata aldım ama cihaz içindeki Windows'u da silmiş bulunmuştum. Şimdi yükle ekranında CMD'ye girerek HDD'yi sıfırlayıp MBR formatına çevirdim. Sonrasında cihaz yüklemeye başladı ama sonlara doğru dondu. Ben de cihazı zorla kapattım ve tekrar sıfırlayıp formatı denedim ama her seferinde Windows'un kendi kendine kuruluma başlaması ve birden hata verip kendini yeniden başlatması yüzünden işleme devam edemedim. Onun için de bir çözüm buldum bir süre sonra. CMD ekranına girip sorunu düzelttim lakin cihaz bu saatten sonra aşağıdaki fotoğrafta da gördüğünüz gibi hiçbir sürücü bulamıyor, internete dahi bağlanmama izin vermiyor hiçbir şekilde. Bunu düzeltmenin herhangi bir yolu var mıdır? En azından cihaz internete bağlansın geri kalan sürücü yüklemelerini Intel driver Support assistant ile hallederim ben bir şekilde.
Dip not: Kardeşimin laptopundan ağ bağdaştırıcı sürücüsünü de Intel proset Wi-Fi sürücüsünü de indirip USB bellek vasıtasıyla aktarıp kurmayı denedim. Olmadı ;(

20210528_155102.jpg

Son düzenleyen: Moderatör:
İşte öyle kafamıza göre değiştiremeyiz. Bende zamanında laptopuma Windows 7 kurmaya çalıştım. Becerdim ama touchpad için driverler yoktu mouse algılamıyordu anakart driverlarini ve yonga setini kuramadım bence temiz kurulum yapın.

İşte öyle kafamıza göre değiştiremeyiz. Bende zamanında laptopuma Windows 7 kurmaya çalıştım. Becerdim ama touchpad için driverler yoktu mouse algılamıyordu anakart driverlarini ve yonga setini kuramadım bence temiz kurulum yapın.

Yani şimdi driver kuramayacak mıyım cihaza?
Peki temiz kurulumdan kastınız ne anlayamadım?
Cihazı Windows 10'a geri yükselteyim mi yoksa 8.1 de iş görür mü onların direk ISO dosyalarını mı indireyim de kurayım?

Bence 8.1 yükleyin.

Şimdi cihazımın işlemcisi ve grafik kartı milattan kalma olduğu için performans açısından Windows 7'yi uygun görmüştüm kendimce. Yani elimden geldiğince çözüm bulmaya çalışacağım. Belki birileri yardımcı olabilir. Ama çaresiz kalırsam 8.1 gerçekten elimdeki en iyi seçenek. Teşekkür ederim.

Yani şimdi driver kuramayacak mıyım cihaza?
Peki temiz kurulumdan kastınız ne anlayamadım?
Cihazı Windows 10'a geri yükselteyim mi yoksa 8.1 de iş görür mü onların direk ISO dosyalarını mı indireyim de kurayım?
Ekran kartınızın sitesinden bakabilirsiniz eğer ekran kartınız Windows 7 desteklemiyorsa Windows 8.1 yada 10 a geçmek zorundasınız.
Temiz kurulum USB ile format atmaktır.

Şimdi cihazımın işlemcisi ve grafik kartı milattan kalma olduğu için performans açısından Windows 7'yi uygun görmüştüm kendimce. Yani elimden geldiğince çözüm bulmaya çalışacağım. Belki birileri yardımcı olabilir. Ama çaresiz kalırsam 8.1 gerçekten elimdeki en iyi seçenek. Teşekkür ederim.

Bencede 8.1 yüklemek en mantıklı seçenek laptopların işletim sistemini de kafana göre değiştirmemelisin 8.1'in sorun olacağını sanmıyorum Windows 7 eskidi artık güncel bir sistemde daha iyi performans alırsın hiç düşünmeden 8.1 yükle bence uğraşma. Oyun oynamıyosan Ubuntu ya da Kali Linux gibi Linux dağıtımlarda kurabilirsin. Bu arada Windows'u Microsoft dışı bir siteden yüklemedin değil mi?

Ekran kartınızın sitesinden bakabilirsiniz eğer ekran kartınız Windows 7 desteklemiyorsa Windows 8.1 ya da 10'a geçmek zorundasınız.
Temiz kurulum USB ile format atmaktır.

Yanıtınız için teşekkür ederim. Dediğinize göre zaten temiz kurulum yapmaktayım sürekli. En güvenli ve garanti yol benim için USB'dir zaten. Ekran kartımın internet bağlantıısyla alakasını anlayamadım şu an sadece. Ekran kartımı güncelleyemesem bile bir şekilde internete bağlanmam gerekmiyor mu diğer sürücülerimi güncellerim nihayetinde.
Bencede 8.1 yüklemek en mantıklı seçenek laptopların işletim sisteminide kafana göre değiştirmemelisin 8.1 in sorun olacağını sanmıyorum windows 7 eskidi artık güncel bir sistemde daha iyi performans alırsın hiç düşünmeden 8.1 yükle bence uğraşma. oyun oynamıyosan ubuntu yada kali linux gibi linux dağıtımlarda kurabilirsin.
Artık ikna oldum :D
Yanıtlarınız için teşekkür ederim. Şuan ISO dosyalarını indiriyorum kurduktan sonra buraya gelişmeleri yanıt olarak yazacağım. SOnraki zamanlarda sorunu olanlar buradan yanıt alabilirler bu şekilde.
Cihaza Windows 8.1'i başarıyla yükledim ve sürücülerimin çoğu çalışıyor. Lakin ne kadar emek versem de içine Intel driver Support assistant ı kuramadım. Hata veriyor nedense durduk yere yükleme tamamlanmadı yazıyor. Bilgisi olan yardımcı olabilir mi?

Son düzenleme:
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı